torstai 16. marraskuuta 2017

Kisapreppi käyntiin!

Moido!

Tän viikon maanantaina alkoi nyt sitten siis dieetti kohti ens kevään Fitness Classicia. Ajattelin tässä muutamalla sanalla ja kuvalla kelailla kulunutta offia.

Hommahan lähti liikkeelle 2016 syksyn kisojen jälkeen. Käytiin kisarupeamaa Jarin kanssa läpi ja todettiin, että pakko saada etenkin rintaa lisää. Eikä olkapäistä (ja toki muistakin) haittaakaan olisi. Päätettiin aloittaa priorisointijakso sekä rinnalle että olkapäille. Käytännössä lisättiin treenitiheyttä näille lihasryhmille eli kokolailla tammikuuhun asti reenattiin niitä kumpiakin kahta kertaa viikossa ja vastaavasti muita sitten vain kerran. Myös treenien kovuutta lisättiin pikkuhiljaa eli itse en ainakaan kovin hyvin kykene kerrasta tuplaamaan treenimäärää ja pitämään laatua hyvänä, mutta kun se tehtiin pikkuhiljaa tasoa nostaen niin homma tuntui toimivan.Tammikuusta eteenpäin priorisointi jäi pois ja treenattiin kerran viikossa kaikkia lihasryhmiä, hyvin perustreeniä mahdollisimman raskailla kuormilla ja perusliikkeillä. Oon aina uskonut tietynlaiseen vaihteluun, mutta alkukevät tehtiin joka viikko samoja liikkeitä, samalla tyylillä ja haettiin progressioo sarjapainoihin. Tämä oli sinänsä taas kuitenkin hyvää vaihtelua ja kroppa tuntui ottavan sitä hyvin vastaan pitkästä aikaa. Myös hiilaria lisäiltiin aterioille sillon tällön ja se tuntui menevän oikeaan osoitteeseen - kondis pysyi suht siistinä myös.Kesä mentiinkin sitten lujaa. Mulla alkoi töistä kesäloma ja päätettiin Jarin kanssa kyykyttää tätä kroppaa vähän enempi. Olikohan 8 vai 9 viikkoa kun mentiin tuplatreeneillä, kokonaisreenimäärän ollessa 9-10 per viikko. Tuplatreenipäiville lisättiin roimasti ravintoa, kroppa tuntuikin alkusäpsähdyksen jälkeen palautuvan treeneistä tosi hyvin ja kondis jopa tiukkeni hieman kesän aikana. Paino oli 82kg tietämillä heinäkuun lopussa.


Elokuun alussa käytiin Maijun kanssa vetämässä happea ulkomailla, tähän yhdistettynä muutamat juhlat kuten mm. läheisen kaverin häät, niin muutama viikko meni treenien osalta hieman kevyemmin. Tämä tais toki tehdä ihan hyvääkin tuon kesän kovan treenimäärän jälkeen.

Love you!

Nyt tämä alkusyksy on menty taas hyvin suunnitelmallisesti. Treenejä on ollut se 5 viikossa tietynlaisella viikkovaihtelulla. Eli käytännössä siis mulla on nyt ollut 4 erilaista viikko/treenimetodia, joita kierrätetään vuorollaan. Löytyy heavyviikkoa ja muutamia erilaisia volyymiviikkoja yms. On tuntunut kyllä todella hyvältä, välillä saa liikuttaa painoja ja tehdä lyhyitä sarjoja kun taas välillä sipsutellaan perkaleen moinen määrä toistoja putkeen. Oli niin taikka näin, kaikkien treenien jälkeen aina kamalat domssit ja sehän oli mulle se henkinen merkki treenin osoitteesta, joten hyvin on kulkenut :)


Tosiaan, dieetti on nyt käynnissä ja kirjoitushetkellä eletään neljättä dieettipäivää. Olen kuvannut vähän videomatskuakin ja katsotaan saadaanko niistä mistään aikaiseksi :) Olin ajatellut ns. "päiväkirjaa" VLOG muodossa, mutta kirjoittaminen tuntuu toistaiseksi hieman luontevammalta ;)

Paino on tällä hetkellä n. 85kg, viime viikonloppuna tulleet 2kg on haihtunut näiden muutaman päivän aikana ja nyt annetaan sitten vaan kropan kiristyä. Muutama treeni ja aerobinenkin on jo tehty, tänään käytiin poseeraamassa Maijun kanssa. Hän tulee siis koutsaan mua poseerauksessa kevään kisoja varten eli tällä kertaa hiotaan myös esiintyminen viimeisen päälle! :)


Laitellaan dieettipäivitys 1 tulemaan myöhemmin! Hyvää loppuviikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti