sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Dieettiviikko 1

Helou!

Mahtavaa, niin se dieetti vaan sitten pitkästä aikaa pyörähti käyntiin! Laitellaan päivitystä tulemaan sitä tahtia kun fiiliksiä irtoaa, ja niitähän irtoaa sillä dieetti on yleisesti ottaen varsin mukavaa ja energistä aikaa. Poislukien tietenkin loppupää :D
Maanantai 13.11
Heräilin kahdeksan aikoihin aamulla, hyppäsin vaa'alle ja kas 85,7! Sunnuntaina mentiin suht pienillä kaloreilla verrattuna perjantaihin ja lauantaihin niin oli viikonlopun syömiset aika hyvin jo lähteneet pois näkyvistä. Sunnuntaina paino oli meinaan 86,8 :D. Tästä oli siis hyvä lähteä aamupalalle, heti puuroa naamariin. Oon käytännössä 1,5-2vuotta kohta syönyt aamulla 6 valkuaista ja 2 kokonaista kananmunaa eli siis hiilarittoman aamupalan. Nyt tälle dieetille vaihdettiin homma niin, että A-päivänä tulee heti aamulla puuroa ja vastaavasti vain B-päivänä on sitten aamulla hiilariton aamupala.

Eli joo, edelleen mennään kalorivaihtelulla. Nyt on kaksi erilaista ruokavaliota, jotka vaihtuvat syklilä 2 x A-päivä, jota seuraa 1 x B-päivä. Näiden erona käytännössä hiilihydraatin ja rasvan määrä eli siis A-päivä on hiilaripainotteinen ja vastaavasti B-päivä sitten rasvapainotteinen (ja hiilari alhaalla). Tän tyylistä kalori/hiilari/rasva -vaihtelua oon noudattanut jo pitkään (pari vuotta). Oon sellanen herkkuperse, että kivempi syödä pari päivää enemmän niin pää kestää sen yhden matalan päivän sitten.... ;D ...joo...

Maanantaina alotettiin treenitkin heti samaan syssyyn. Treenaan nyt 5x viikossa, samalla treeniohjelmalla kuin oon tässä syksyllä treenannut ja josta hieman kerroin edellisessä postauksessa. Käytännössä mulla on nyt siis 4 erilaista viikkometodia, aina viikko kerrallaan yhtä tyyliä ja sitten vaihtuu toiseen. Näitä neljää kierrätetään vuorollaan. Löytyy sekä heavy- että volyymiviikkoja yms. Tulee hyvin kulutusta tätäkin kautta.

Aerobisia otettiin mukaan vain kaksi nyt alkuun. Treenien jälkeen molemmat ja vain parikytä minuuttia tehokkaasti. Tällä viikolla tein nämä molemmat porraskoneessa eli hyvinkin tehokkaasti. Hiki lenti mallikkaasti ja syke oli yli 150 koko ajan. Täytyy sanoa, että kyllä sitä on täytyny taas ittensä päästää paskaan kuntoon... no, tästä se alkaa aerobinenkin kunto varmaan kasvaa samalla sitten :D

Tiistai 14.11 
Tämä päivä menikin lepäillessä. Olin töissä käytännössä aamusta iltaan, vähän harmillisesti tuli heti lepopäivä tähän alkuviikkoon, mutta en viittinyt turhaan lähteä yömyöhään salille kun tiesin että loppuviikosta pystyy hyvin tekeen kaikki treenit. Ruokavaliona oli A-päivä, mutta jostain syystä aivan karmea nälkä koko ajan, siis aivan hirveä. Samoten aivan karseet mieliteot, siis toinen päivä dieettiä ja ihan karsee olo hahahah :D No, näistä selviää, eihän se ole ku nälkää ja kai siihen tottuu.

Keskiviikko
Maanantai oli rinta-olkapäätreeni, niin nyt painettiinkin selkää. Tällä viikolla kaikissa reeneissä tulee 400 toistoa per lihasryhmä. Neljällä liikkeellä tehtynä. Tällä päivällä olikin ensimmäinen B-päivä, jossa on hiilaria todella vähän, jopa mun mittakaavalla. Nälkä yllätti taas olemassaolollaan ja heti aamusta alkaen. Taisin jopa herätä alun alkaen nälkään. Vaa'alle en tainnut kuitenkaan mennä, mutta arvelin että paino alkaa tippua jos tällain on nälkä.

Torstai 16.11
Tällä viikolla mulla oli torstai ja perjantai opetuksettomia päiviä eli siis käytännössä ei lähitunteja vedettävänä. Näinä päivinä oon tehnyt paljon kotoa töitä sekä tota omaa koulua koittanu potkia eteenpäin. Tavoite on tosiaan valmistua opekorkeesta 8kk :ssa ja nyt ollaan ihan hyvässä vauhdissa sen kanssa. Torstaina tosiaan olkapää-rintatreeni ja sen päälle vedettiinkin sit Maijun kanssa ekat poseharkat. Maiju siis valmentaa mua poseerauksessa nyt keväälle eli koitetaan hioo niistäkin nyt paremmat. 2016 mulla oli poseerausharjoittelu ihan liian hepposta ja se näkyi lavalla. Nyt aion viedä koko potentiaalin tästä kropasta sinne lavalle asti ;)

Perjantai 17.11
AAMUJALAT! HYI! 400 toistoa jalkoja ja aerobinen siihen päälle. Oon tykännyt nyt paljon tänä syksynä tehdä treenejä aamuisin. Vien siis R:n eskariin tossa 8-9 välillä ja siitä oon jonku verran käyny sit suoraa treenaamassa. Välillä tyhjällä vatsalla ja välillä aamupalan voimin. Nyt dieetillä syön "välipalan (heraprotskua ja pähkinöitä)" aamulla kun herään ja siitä sitten tällä rytmillä salille, jos aamutreenille meinaan.

Tässä jalkatreenissä polvi kipuili jotenkin oudosti. Ei ole offilla ollut mitään ongelmia polvien tai oikeastaan minkään kanssa, joten tuntui tosi oudolta. Pistävää/viiltävää kipua polvea koukistaessa. Ajattelin, että varmaan etureisi kireenä alkuviikon aerobisesta - oli meinaan melkonen shokki yhtäkkiä nuo porrastreenit :D .. no jäädään seurailemaan mitä nuo polvet sanovat jatkossa..

Lauantai 18.11
Lauantaina raapastiin hanskapäivä. Käytiin ystäväni Valtterin kanssa reenaamassa kädet, edelleen 400 toistoa per lihasryhmä eli 800 toistoa yhteensä. Oli aivan hillitön pumppi.


Sunnuntai 19.11
Tänään onkin ollut sit lazyday, tietokoneenkin avaan käytännös joka päivä joko koulu- tai työjuttuja varten, mutta tänään oon avannut oikeastaan vasta nyt tätä tekstiä kirjoittaakseni :) Aamupäivä siivoiltiin kämppää ja vaikka aika siistinä yritetää koko ajan pitää muutoinkin, niin kyllä tän taas huomaa kuinka kunnon siivouksen jälkeen on hyvä ja rento fiilis kun kaikki on TIPTOP! Mulla on tänään lepopäivä, mutta Maiju onkin kirjoitushetkellä treenaamassa. Illalla varmaan hieman huomisen työpäivän valmistelua, mutta muutoin rennosti!

Nyt sunnuntaina kävin taas vaa'alla ja painokin oli kivasti tullut alaspäin, se näytti 84,2kg. Insinöörimies kun olen, mulla on hyvät listat kaikesta. Voisin näihin postauksiin laitella vaikka tuota mun excelin käppyrää niin nähdään miten se paino tässä dieetin aikana elää..

ekan viikon käppyrähäppyrä (13.11-19.11)

Eli voisiko sanoa että suunta on oikea. Ekasta viikosta nyt ei toki tiedä vielä jatkon kannalta mitään, mutta on se kiva tietenkin että suunta on heti tämä. Nälkä on tosiaan koko viikon ollut niin älytön että pakkohan sen painonkin on laskea.. Eiköhän se kondiskin sitten kiristy siinä sivussa :)

Unohdin laittaa viime päivitykseen, jossa kelasin offiani, niin koko vuoden painokäppyrän. Laitan sen vielä tähän alle kokonaisuudessaan, niin näette miten on tota keskivartaloo kasvatettu tässä vuoden aikana (tässä toki mukana jo lopussa näkyvä tipahdus eli dieetin 3 mittauspistettä):


Sellasta viikkoon YKSI! Mahtava, energinen fiilis kaikinpuolin. Kun se isompi pöhö lähtee liikkeelle ja on sellanen sopiva nälkä, niin jotenkin se olokin vaan aina on freesimpi - tätä oon jopa vähän offilla kaivannutkin :)

Hyvää sunnuntain jatkoa ja alkavaa uutta viikkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti