sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Offseasonia ja pientä kisahumua..

Vaikka elelenkin oman piiiiitkän offini kulta-aikaa (toisinaan) jopa ennätyksiä rikkoen ja (lähes koko ajan) ruuasta nauttien, niin on pakko myöntää että pienoinen kisakipinä kyllä nostaa päätään näin Fitness Classicin alla! Varsinkin, kun olen saanut hyvin läheltä ylpeänä seurata omien urheilijoideni valmistautumista kevään koitokseen. Onnekseni (ja luultavasti myös valmentajani onneksi) en lunastanut lisenssiä tälle vuodelle, joten ei tarvitse syksyn kisoilla vaivata päätäni (tai valmentajani päätä) sen kummemmin, vaan voin keskittyä kehitykseen ja kilpailla sitten kun oikea aika on. :)

Offseason fun.

Erityisesti ensimmäistä kertaa kisaaville tämä ensimmäinen kisapreppi on unohtumaton matka niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kaikki on vielä uutta ja ihmeellistä ja peilistä katsoo päivä päivältä upeampi fysiikka, jollaista ei ole aiemmin itsellään nähnyt saati osannut edes kuvitella! Suunnitellaan upea kisa-asu ja jännitetään, mitä viimeistelyviikko mahtaa pitää sisällään. Dieetin edetessä myös hämmästyy, kun huomaa yleensä kykenevänsä paljon enempään, kuin koskaan olisi alunperin uskonut ja se itsensä ylittämisen tunne kantaakin pitkälle. Toki näitä samoja fiiliksiä käy läpi jokaisella seuraavallakin dieetillä, mutta se tietynlainen ensimmäisen kisaprepin taiaomaisuus ja ensimmäistä kertaa kireämmäksi muuttuvan peilikuvan ihmeellisyys vaihtuukin ennemmin siihen edellistä kisakuntoa paremman kunnon jahtaamiseen ja rutinoituneempaan tekemiseen. Ainakin omalla kohdalla se dieetin suurin päämäärä onkin olla aina parempi versio itsestä kuin koskaan aiemmin ja muuttuva peilikuva ei enää aiheuta niin suurta ihmetystä, ainakaan ennen kun se kireä kisakunto on saavutettu.

Ensimmäisellä kisaprepillä huomasin ainakin itse vertaistuen suuren merkityksen ja olikin ihana päästä jakamaan fiiliksiä (hyviä että huonoja), treenaamaan sekä poseeraamaan muiden tiimikavereiden kanssa. Matka kisalavoille tuntuikin aivan erilaiselle, kun sen sai jakaa jonkun kanssa. Muistan itse ikuisesti kun sekä minä että silloinen treenikaverini Linda pääsimme molemmat bikini fitneksen SM-finaaliin ja en osannut päättää, olinko iloisempi hänen vai itseni takia. :)

2013 Nordic Fitness Expo

Toki edelleen on ihana nähdä kilpailuun valmistautuvia tuttuja ja vaihtaa kuulumisia, mutta olen huomannut että ainakin omalla kohdalla mitä enemmän dieettejä on takana, sen vähemmän niistä tulee puhuttua kenenkään kanssa ja olen muutamalla viimeisellä dieetillä jopa vaihtanut treenipaikkaani, jotta saan hoidettua ne rauhassa. :D Toki kyse on varmasti myös yksilöllisistä eroista ja olenkin mieheni mukaan "fitness-erakko", mutta uskon silti että jokaisella homma enemmän tai vähemmän rutinoituu jossakin kohtaa. Siksipä tämä erityisesti ensimmäistä kertaa kilpailevien urheilijoideni innostus on aivan älyttömän motivoivaa katseltavaa ja toivon sydämeni pohjasta että jokainen heistä pääsee omiin tavoitteisiinsa ja ensisijaisesti muistaa olla todella ylpeä siitä mitä on saanut aikaan. Minä ainakin olen, sen voin sanoa jo nyt. :)


Omalla kohdalla Fitness Classic menee siis tänä vuonna töiden parissa, ensin lauantaina huoltojoukoissa lavan takana ja sen jälkeen olemme molemmat Joonaksen kanssa Noccon pisteellä. Olettekos muuten päässeet jo maistamaan uutta Nocco Omenaa? Vaikka maku onkin kofeiiniton, niin siitä tuli välittömästi oma uusi lempparini sen raikkauden ja fressin maun takia! <3 Eli mikäli ette ole sitä vielä maistaneet, niin kipin kapin R-kioskeille, jossa sitä myydään jo kautta maan! Taitaa sitä löytyä jo osalta kuntosaleistakin ja ainakin Hallituskadun WFC:ltä. :)

Kuva: Pakkotoisto.com

Sunnuntaina sitten aamusella olemme molemmat FASTin pisteellä, josta ei taida sieltäkään loppua herkut kesken, ainakaan jos viime vuotta muistelee! Maistiaisia sekä älyttömiä tarjouksia on varmasti luvassa myös tänä vuonna, joten suosittelen tutustumaan myös FASTin pisteeseen! Ja tietysti meitäkin saa ehdottomasti tulla moikkaamaan, ihan kummallekin pisteelle! :) Iltapäivällä on taas huoltohommia luvassa joten loppupäivä meneekin siellä.Aivan älyttömästi tsemppiä jokaiselle Fitness Classicin kisaajalle ja muistakaa nauttia! :)

"Practice like you've never won, perform like you've never lost."

MaijuEi kommentteja:

Lähetä kommentti