maanantai 6. maaliskuuta 2017

Mitä tänään syötäisiin? Sunnuntain ruokapäiväkirja!

Moido!

En ole kauheasti ruokavaliosta tai treeneistä yksityiskohtaisesti täällä kirjotellut viime dieetin jälkeen, niin ajattelin että voisin viime sunnuntain ruokavalion purkaa tänne ns. ruokapäiväkirjaksi :)

Tällä hetkellä mun ruokavaliossa on 5 erilaista päivää (osa niistä tulee viikon aikana kerran, osa kaksi kertaa) hiilarin ja rasvan puolesta. Välillä siis esim. hiilaria vähemmän ja rasvaa enemmän, välillä taas toisinpäin. Sunnuntai on hiilareiden puolesta kaikista isoin ja käytännössä mun kohdalla se tarkoittaa sitä, että syön hiilaria minimissään 500g ja jos tuntuu että tarvisi syödä enemmänkin niin mielen mukaan - vältän kuitenkin ähkyä eli mitään varsinaista "dieettimäistä" latausta ei tehdä. Proteiinia tiputan hieman normaaliin päivään verrattuna ja rasvat pidän kohtalaisen minimissä.

Otetaan siis alla olevia aterioita katsoessa huomioon se, että ruokavalioni monipuolisuudesta (rasva- ja hiilarivaihtelusta) johtuen nämä kyseiset ateriat eivät ole päivittäisiä vaan koskee juurikin pelkästään sunnuntaita. Leipien ja leikkeleen merkki myös vaihtelee sunnuntaista toiseen, mutta ajatus pysyy samana ;)

Aina maanantaista lauantaihin syömiseni onkin hyvin paljon askeettisempaa ja yksinkertaisempaa - riisiä, kanaa, pähkinöitä, jauhelihaa, kasviksia, jne. Mutta sunnuntaina pääsen hieman vapaammin soveltamaan ja syömään itselle hyvin mielekkäitä aterioita :) Tarkoitus ei ole kuitenkaan sunnuntainakaan pitää ns. "cheat day" vaan syödä suhteellisen terveellisesti ja reippaasti hiilaria. Sunnuntai toimii tällä hetkellä siis ikäänkuin hiilareiden latauspäivänä.

Ensimmäisenä kas kas - aamupala:
Hyvin vakioitunut sunnuntain aamupala, koska tykkään muroista ja leivistä.
- 150g riisimuroja rasvattomaan maitoon tehtynä
- kauraleipää 100g sekä täysjyväleipää 80g (+ 5% juustoa, reilusti broilerin leikkelettä ja kurkkua)
- vettä reippaasti
Aamupala
Sitten vähän perinteisempää ruokaa, tällaisia aterioita syön sunnuntaisin yleensä 3 kappaletta.
- 100g riisiä
- 100g kanaa
- ketsuppia fiiliksen mukaan
- täysjyväleipä 160g (+ 5% juustoa, broilerin leikkelettä ja kurkkua)
- vettä reippaasti
Näitä 3 kpl päivän aikana
Nyt oli sunnuntai myöskin reenipäivä, reenattattiin Maijun kanssa jalat eli treenijuomat juotiin muuten normisti, paitsi että lisäsin normaalista poiketen vähän vitargoa :)
- Latariksi Noccoa ja banaani
- Reenin aikana FAST Intra 20g + Vitargo 25g
- Palkkariksi FAST Whey+ 30g + Vitargo 50g

Latari
Reenin aikainen ja palkkari koostui näistä
Ennen iltapalaa tuli ladattua vielä vähän hiilaria koneeseen murojen voimin:
150g riisimuroja maitoon tehtynä. Litra meni maitoa (laktoositon ja rasvaton) päivän aikana murojen kanssa.
Välipala
Iltapalalla ei muinakaan päivinä juuri hiilaria ole ja samoin oon yleensä sunnuntaisinkin iltapalan syönyt lähestulkoon hiilaritta. Näin myös tällä kertaa, iltapalaksi syötiin suunnilleen maitorahkan ravintoarvoihin menevä Lohilon jäätelöpaketti


Jollette ole muuten Lohiloa vielä maistanut ja joskus tekee mieli jäätelöä joka ei kuitenkaan olisi ihan pelkkää sokeria.... niin tässä on... niin sairaalta kun se kuulostaakin, mut nämä on aivan järkyttävän hyviä kaikki maut mitä itse ehtinyt maistaa.. Ja tämä on muuten ihan vilpitön ilmanen vinkki :) en oikein tiedä mistä kaikkialta tätä saa mutta täälä Nokialla ainakin Cittarista me ollaan ostettu.

No, tällästä tällä kertaa. Sunnuntai siis poikkeaa muista päivistä varsinkin hiilareiden osalta hyvin vahvasti. Muut päivät sisältää hiilarinlähteinä hyvinkin pelkistetysti riisiä ja kaurahiutaleita, mutta sunnuntai on sitten aina vähän vapaampi - esim juuri leivän ja murojen takia :)

Hyvää alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti