lauantai 31. joulukuuta 2016

Sellainen vuosi 2016!

Morrrrrrrrrjens!

Alkaa 2016 olemaan lopuillaan, muutamia tunteja enään jäljellä vuoteen 2017!

Kirjoittelin viime vuonna päivityksen, jossa kelasin vuotta 2015 ja kertoilin vähän fiiliksistä vuotta 2016 ajatellen, pääset lukemaan sen tästä!

Vuoteen 2016 lähdettiin siis hyvin epävarmoin kisafiiliksin ja tämän vuoden kisapäätös tehtiinkin oikeastaan vasta kesäkuussa kun ilmoittauduin kilpailuihin. Yhtenä merkillisenä apuna päätöksen tekemiseen oli suora SM-kisapaikka ja toinen tietenkin oli suht hyvin mennyt offi sekä dieetin alkupuolisko. Koko kevät treenattiin määrätietoisesti.

Kevät oli erityisen mielenkiintoista aikaa myös sen takia, että Maiju kisasi Fitness Classicissa ja pääsin seuraamaan dieettiä sivusta.

Itse lähdin dieetille hieman vaivihkaa, sen kummemmin siitä kirjoittelematta minnekkään. En muista tarkalleen ajankohtaa, mutta muistaakseni Juhannuksen jälkeen hyvin nopeasti. 18 viikkoa oli siitä hetkestä Nordic Fitness Expoon ja painoa oli hieman reipas 80.

@WFC Nokia
Dieettiä takana n. 8 viikkoa

Kesällä asetin itselleni myös siviilielämän tavoitteen - valmistua AMK:sta talvella. Tämä tarkoitti sitä, että vuoden opinnot oli tarkoitus ampua puoleen vuoteen. Alotin opiskelemisen tiuhempaan jo kesällä, tehden muutaman kurssin käytännössä istuen terassilla hyvillä keleillä.


kuva: Antti Puustinen
Tässä n. 5 viikkoa SM:iin
Tosiaan, syksyllehän meillä napsahti Maijun kanssa pieni yhteisprojekti kun myös Maiju päätti jatkaa kisaamistaan Jyväskylän karsinnoissa ja sitä kautta SM:ssä. Oli ihan huikeaa aikaa dieetata yhdessä. Päästiin tekemään aamulenkkejä ja muitakin treenejä yhdessä. Opittiin myös toisistamme taas hieman lisää - kokemus oli meinaan tämäkin olla yhtäaikaa dieetillä :) No... täytyy myöntää, että vaikka oli välillä myös vaikeeta, niin ehdottomasti tekisin tämän samalla tavalla uudestaan - eli että kisattaisiin molemmat samoissa kisoissa ja kiristeltäis yhtäaikaa.
Tässä n. 2-3 viikkoa SM:iin


Hieman olin epäileväinen kuntoon pääsemisestä jossakin kohtia, mutta 4 viikkoa ennen SM:ää laitettiin pökköä ihan huolella pesään - vedettiin siis kaasu pohjaan. Tämä tapa toimi hullun hyvin, sillä paineet pysyi suht hyvänä koko dieetin ja lukuunottamatta muutamaa vikaa viikkoa oli kohtalaisen hyvin myös energiaa.

Kisaviikolta, muistaakseni torstai-ilta eli yksi päivä tankattu.

Ylläolevan kuvan aikoihin rupes tuntumaan siltä, että ihan hyvään kuntoon sitä taidettiinkin päästä. Oma kroppa on myöskin sellainen, että keskivartalon rasva rupee häviämään vasta ihan vikoilla viikoilla, mutta sitten se meneekin reippaasti eteenpäin - niin kävi tälläkin kertaa. Paino oli noin 71kg.

Nordic Fitness Expo, 4.sija
SM-kisa oli ja meni. Siitä jäi hieman haikea fiilis omien töppäilyiden takia. Mutta sieltä napatut kuvat ja video ovat ihan hyvän näköisiä ja niiltä osin olen kuntoon tyytyväinen. Aina voisi toki olla kireempi, mutta kokonaisuushan se lopulta ratkaisee.

Ben Weider Cup ohi :)
Kisasin SM:n jälkeen myös Ben Weider Cupin. Lähdin siihen kisaan SM:n pettymyksen jälkeen sen takia, että saisin esiintymisestä hyvän fiiliksen - jotta olis mukavempi sitten jatkaa taas eteenpäin. Käytännössä tarvin siis luottoa omaan tekemiseen, koska SM-kisa romautti sitä jonkin verran. Kisa meni mielestäni esiintymisen osalta paljon paremmin kuin SM ja saavutinkin tavoitteet siltä osin :)


PM-kisaviikolta

SM-kisan jälkeen jatkettiin Maijun kanssa molemmat dieettiä kohti Ruotsissa järjestettäviä PM-kisoja. Pamahdin toki taas kipeeksi (olin myös SM-kisaviikolla kipeenä) ja lääkkeiden avulla mentiin alkuviikko. Siitä toki selvittiin ja kondis ottikin hurjan harppauksen kireydessä eteenpäin ennen PM-kisaa. Paino tippui noin kilon verran. Myös Maijun kunto meni ison harppauksen eteenpäin tämän kahden viikon ajalla joka oli SM ja PM-kisojen välissä. Oli mahtava tehdä Maijun ja meidän huoltajan Monikan kanssa tämä reissu, paljon jäi hyviä muistoja kyseiseltä matkalta.

PM-kisan rekisteröinnissä Maijun kanssa

PM 4.sija

Kaiken kaikkiaan kisavuosi on ollut taas kerran huikea. Mahtavia kokemuksia, osittain toki myös pettymyksiä mutta niistähän otetaan aina opikseen. Hirvittävä motivaatio on kehittää kondista taas omaan silmään paremmaksi ja joka päivä kaikkemme tehdään sen eteen, että ensi kerralla kun kisataan - ollaan parempia :)
Me vuosimallia 2016 :)
Vuosi on ollut mahtava myös "siviilielämässä". Ollaan Maijun kanssa koettu jos jonkinlaista ja nyt ollaan oltu jo offillakin pitkään yhtäaikaa. Ennen tämänhetkistä offia, meidän pisin yhteinen aika offilla on ollut vain muutamia viikkoja. Ollaan tähän asti aina vedetty läpystä vaihto. Mahtavaa aikaa siis tämäkin. :) Syödään suht tarkasti, reenataan kovaa ja nautitaan elämästä. Eletään terveellisesti ja mennään eteenpäin myös asioissa jotka eivät liity pelkästään omaan harrastukseen.

Viime vuonna saatiin meidän harrastusta tukemaan Nocco, joka edelleen kulkee mukanamme. Tämän puitteissa ollaan kierretty myös Suomea jonkin verran erilaisten promojen merkeissä. Tämä on ollut huikea apu ja siitä ollaan hurjan kiitollisia!

Yksi tämän vuoden isoimmista asioista oli kun päästiin Team FAST:in. Aivan mahtavaa oli päästä edustamaan näin merkittävää ja isoa brändiä ja erittäin suurella innolla jatkamme yhteistyötä myös ensi vuonna! :)

ps. FAST avasi verkkokaupan, jossa myynnissä nyt myös isompia pakkauskokoja esim. Hera80 ja Intra tuotteille! Pääset tsekkaamaan sivut tästä!


Vuosi 2016 on opettanut myös siviilielämän puolella jos jonkinlaista. Mm. sen minkälaista työtä sitä haluaa isona tehdä jne. Yksi askel kohti sitä onkin saavutettu, kun kesällä asettamani tavoite valmistumiseen liittyen meni purkkiin. Eilen olikin itseasiassa virallinen valmistumispäiväni - eli Suomessa on nyt virallisesti taas yksi insinööri lisää. :D

No, tähän on hyvä päättää tämä vuosi. Erittäin hyvillä fiiliksillä, monilla opituilla asioilla - käännetään hetken päästä vuoden 2017 ensimmäinen sivu.

Olkaahan kuulolla, vuosi 2017 on aktiivinen myös tämän meidän blogin puolella, kuin instagramissa (@joonaslepp ja @maiju_minea) sekä snapchatissa (joonaslep ja maiju_minea).

Toivotan meidän molempien puolesta teille kaikille lukijoille oikein hyvää ja rauhallista uutta vuotta 2017!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti