lauantai 17. joulukuuta 2016

Onnistumisen elämyksiä ja kuvioita vuodelle 2017

Heipparallaa kansalaiset!

Heräilin hetki sitten viikonlopun viettoon hieman oudoin fiiliksin. Outo fiilis juontaa juurensa siitä, että on ensimmäinen viikonloppu 3,5 vuoteen kun tietää ettei tarvi enään lähteä koulun penkille! Onhan tässä toki lomia sieltä ollut normaalistikin, mutta nyt on ihan erilainen fiilis kun ei tarvi lähteä sinne enään ollenkaan!!

Kesällä asettamani tavoite on siis lunastettu ja 30.12 on virallinen valmistumispäiväni insinööriksi (AMK). Olihan muuten mahtava päivä tossa viikolla kun tsekkasi opintopisteet ja lukema näytti 240/240! No, eihän toki opiskelut tähän lopu, mutta eräänlainen välietappi tämäkin. Oon muuten opiskellut hieman harvinaisemmalla tavalla tän 3.asteen opinnot, niin kutsutulla "aikuispuolella" eli siis monimuoto-opiskeluna. Lähiopetuspäivät on ollut käytännössä pelkästään perjantaina iltaisin ja lauantaina päivisin, tämä on mahdollistanut siis normaalin työssäkäymisen eli sen 5 arkipäivää, ts. 37,5-40h / vko. Jos sinua kiinnostaisi kuulla enemmänkin tästä tavasta opiskella niin ilmaise se jättämällä kommenttia, voin hyvin kirjoitella aiheesta oman päivityksen. :)

Sen verran voin tässä vielä ensi vuoden kuvioita avata siviilielämästäni, että oli hyvin tärkeää saada paperit AMK:sta pois nyt tammikuuhun mennessä, koska hakuaika ammatilliseen opettajakorkeakouluun alkaa heti vuoden alussa. Uudet opiskelukuviot onkin siis jo mietitty valmiiks ja toivotaan että päästään sinne kerrasta sisään. Jos ei päästä, niin tyydytään työntekoon sitten :D
No sitten lajin pariin vihdoin.. 
Treffattiin siis Jarin kanssa eilen. Ajatuksena oli vähän funtsia treenejä ja ruokavalioita ja niihin suunnitelmallisuutta - miten saataisiin maksimaalista kehitystä aikaiseksi. Vaikka oonkin treenannut koko ajan kisoista tähän päivään asti täysiä, niin ajatukset on ollut vahvasti tuossa koulun suorittamisessa. Pieniä ajatuksia omasta treenityylistä ja sen eteenpäin viemisestä on toki ollut, mutta varsinainen suunnitelmallisuus on puuttunut - ja sitä oon ruvennut kaipaamaan hirveästi. Sovittiin myös, että Jari ottaa nyt hommaa taas suunnittelun saralta vähän enemmän näppiin ja itse keskityn pitkästä aikaa vaan suorittamiseen.

Näin ollen, Jarilla oli hyvä idea valmiina ja sainkin heti treeniohjelman mukaani. Ja kyllä, pitkästä aikaa aivan kunnollinen treeniohjelma liikkeineen! Edelleen treenataan 5 kertaa viikossa, mutta nyt jätetään hetkeksi aikaa priorisointi pois ja annetaan olkanivelille vähän helpompia päiviä. Treenataan siis kaikki lihasryhmät vain kerran viikossa, monipuolisesti ja erilaisia sarjapituuksia ja erikoistekniikoita käyttäen. Tällä ohjelmalla reenataan 8-10 viikkoa ja katsotaan sitten tilannetta.

Ruokavalioni on koostunut nyt treenin ympärille ajoittuvista hiilareista ja yhdestä isommasta tankkauspäivästä. Tämä kokee tammikuun alussa muutoksen, kun lähdetään nousujohteisesti nostamaan hiilihydraatin saantia kalorivaihtelun avulla. Tämä on jo ennestään hyväksi todettu tapa viime offilta, joten tässä ei sen ihmeempää. Sekä minä että kroppani tuntuu pitävän vaihtelusta jonka se hiilihydraattien saantia muuttamalla saadaan. Jari tsekkaa tämänkin osalta siis makrot kuntoon ja uutta ruokavaliota aletaan noudattamaan heti tammikuun alusta, siihen saakka mennään tällä vanhalla.

Mites ne kisasuunnitelmat sitte?? 
Tästä ei itseasiassa päätetty vielä, jää siis nähtäväksi. Hyvin todennäköisesti kuitenkin vuosi 2017 käytetään kehittymiseen ja keväällä 2018 sitten kutitellaan kunto kireeksi lavalle. Vuoden 2015 kisan jälkeen oli tämä sama fiilis ja 2016 kisattiin, joten eipä sitä koskaan tiedä ;)

Tällaisia kuvioita olisi alkuvuodeksi 8-10 viikoksi. Järkyttävän kovalla motivaatiolla lähden uudella treeniohjelmalla treenaamaan!

Tsemppiä myös sinulle, teitpä sitten mitä tahansa!! :)

- J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti