torstai 3. marraskuuta 2016

Vihdoin sitä PM-kisaraporttia!

Heippa!

Yhteinen kisadieettimme Maijun kanssa on tullut päätökseen ja ollaan aloiteltu jo palauttelemaan kroppaa reversedieetin turvin. Nyt kun pöly on hieman laskeutunut ja ollaan saatu arki rullaamaan täällä kotosalla, niin ajattelimme rustailla pienimuotoisen kisarapsan ikimuistoisesta matkasta! :)Kirjoittelemme sitten myöhemmin erikseen omat postaukset, joissa ruodimme omia dieettejämme tarkemmin. Itselläni on ainakin hurjasti kerrottavaa, koska tämänkertainen dieettini erosi melko pitkästikin aikaisemmista. Maijukin painoi nyt dieettinsä itse, joten eiköhän hänkin vähän avaa ajatuksiaan tarkemmin!

Tähän alkuun haluamme mitä nöyrimmin kiittää teitä kaikkia lukijoita ja seuraajia. Ollaan saatu hirveesti virtaa teidän viesteistä ja onnitteluista, teitä varten me tätä blogiakin kirjoitamme, joten on mahtavaa että olette olleet niin isolla joukolla mukana meidän matkassa! :)

No, sitten asiaan. Aikaisemmassa postauksessa oltiin juuri lähdössä Ruotsiin ja hieman avattiinkin mitä siellä tuleman pitäisi.. tästä pääset tsekkaamaan aiemman postauksen.

Maiju tutkaili eri matkustusvaihtoehtoja jo hyvissä ajoin ennen reissua ja lopulta päätimme totetuttaa reissun ajamalla autolla Helsinkiin, josta Siljalla Tukholmaan ja niin ikään sieltä sitten autolla aina Alingsåsiin asti. Laiva lähti Helsingistä torstaina viiden aikoihin päivällä ja oli Tukholman satamassa n. klo 10:00 perjantai-aamuna. Ajomatkaa sieltä hotellillemme Alingsåsiin oli noin viitisen tuntia. Pienten odottelujen ja säätämisien sekä tietysti muistaakseni 5 tai 6 vessatauon, kahvin- tai veden haku pysähdyksen jälkeen oltiin vihdoin perillä, n. klo 16:30.Yövyimme pe-la yön virallisessa kisahotellissa, First Grand Hotel :ssa, joka olikin aivan kisapaikan, Estrad Arenan, vieressä. Heti check inin jälkeen ja huoneeseen päästyämme Monika veteli meihin ensimmäiset kerrokset väriä. Annettiin niiden kuivua ja sitten kipastiinkin tien toiselle puolelle, Estrad Arenalle kilpailun rekisteröintiin, joka poikkesikin hieman totutuista tavoista. Tuolla rekkari meni niin, että sinne kutsuttiin sarja/pituusluokka kerrallaan ja kaikki olivat kisa-asuissa, ilman sukkia, passit ja mahdolliset kisakengät kourassa.  Kisakengistä ei kyllä ainakaan Maijun kohdalla kukaan ollut millään tavalla kiinnostunut, mutta hyvä silti että olivat mukana. Siinä sitten suoritettiin mittaukset ja painot niissä luokissa missä tarvitsi ja jonossa pois. Oli kyllä ihan hyvä tapa tämäkin ja pääsi samalla hieman näkemään omia kilpakumppaneitaan :DRekkarin jälkeen palatiin kauheeta vauhtia sateenvarjon suojelemana takaisin hotellille. Maijulle kiskastiin toinen kerros väriä pintaan. Mä jostain syystä tummuin suht hyvin jo ensimmäisellä kerroksella, joten jätettiin mut maalaamatta.

Ilta meni normi viimeistelyruokia syödessä, lepäillessä ja kuivatteluviinejä nautiskellessa. Poseerattiin myös hieman ja pyrkimys oli mennä mahdollisimman aikaisin nukkumaan, jotta yöunta tulisi riittävästi ennen kisapäivää. Taisinkin ite alkaa kuorsaamaan puoli vahingossa jo ennen kuin Maijulla ehti väri kuivua.

Kisa-aamu alkoi meikäläisen maalaamisella. Herätin Monikan klo 4:30 ja pienten silmien siristelyjen jälkeen alettiin roiskiin Jan Tanaa ympäri hyvin kuivunutta kroppaa. Kunto oli kuivunut yön aikana toivotusti ja istellä oli aika luottavainen fiilis. Monika sai tehtyä väristä aivan täydellisen, ilman yhtään raitaa joten senkin puolesta oli tosi hyvä meininki! Maiju heräili heti mun maalauksen jälkeen ja hänelle oli vuorossa siis kolmas kerros. Maijun väri tuotti pientä päänvaivaa huonosti lähteneiden SM-kisojen värijäämien takia, mutta hienosti Monika sai nekin taiottua piiloon.

Värien kuivumisien jälkeen Maiju hoiti ensin meikäläisen sekä oman naamansa kisakuntoon ja Monika laittoi Maijun hiukset. Mä taisin taas nukahtaa johonkin huoneen perälle tunniks tai kahdeks. Tiukka aamu, mutta fiilis oli kaikinpuolin todella odottavainen ja innostunut! Oli mahtavaa fiilis päästä taas lavalle!
Kympin aikaan tepasteltiin kisapaikalle, jossa oli jokaiselle maalle varattu oma huone pötköttelyä varten. Meidän huonetta tosin yritti tanskalaiset valloittaa kerran jos toisenkin ja lopulta omien kisojensa päätteeksi menivät sitten meidän suihkutiloihin peseytymään. Eipä se muuten olisi haitannut, mutta suihkutilojen kautta kuljettiin huoneen ainoan peilin luo ja märkä suihkutila ja kisaväri tuntui todella huonolta idealta, joten peilailu jäikin sitten vähemmälle.
Takatiloissa kerittiinkin hetki Maijun kanssa hetki lepäilemään superhuoltaja-Monikan suihkiessa millon öljyjä bodareihin ja milloin loihtiessa kisatukkaa bikinikisaajille. Tässä kohtaa kyllä kiitettiin hiljaa mielessä sitä, että oltiin itse huolehdittu hyvä huoltaja mukaan eikä tarvinnut omista hiuksista tai öljyistä stressata enää paikan päällä. Lopulta noin 12 aikoihin kerättiin kimpsut ja kampsut ja siirryttiin kohti varsinaista bäkkäri/lämmittelytilaa, jossa oli tarkoitus pumppailla ja latautua lavalle menoon kaikessa rauhassa. Ilmeisen äkillisen kisa-aikataulumuutoksen takia Maiju joutui kuitenkin käytännössä takatiloihin astuttuaan kävelemään suoraan lavalle, joten pumppailut ja latautumiset jäi siltä osin väliin. Vaikea sanoa näkyikö se esiintymisessä, mutta Maijun mukaan tuntui ainakin. No, tämmöset nyt on kuitenkin pikkujuttuja ja ilmeisesti kansainvälisissä kisoissa aikataulut elää useinkin, joten pitää vaan ensi kerralla olla skarpimpi ja varata enemmän aikaa pumppailuille jne. Sarja oli todella kovatasoinen ja vaikka Maiju oli alkuun hieman pettynyt jäätyään ilman finaalipaikkaa, oli sijoitus kuitenkin kuulemma ihan oikeuden mukainen ottaen huomioon luokan kovan tason. 
Tässä vielä video Maijun luokan alkukilpailusta:

Body fitness -163cm prejudging Nordic championships 2016

Kisan jälkeen oli sitten aikaa pullistella! :D

Mun kisa alkoi heti Maijun sarjojen palkintojenjaon jälkeen, onnekseni mä kerkesin valmistautua pumppailemalla ja poseeraamalla. Itellä alkoi SM-kisasta tuttu jännitys hiipiä kurkkuun, mutta sain sen rauhoittumaan ennen lavalle menoa. Lavalla olikin sitten taas yhtä nastaa kuin Ben Weider -kisassa, nautin ihan älyttömästi, oli suht rento ja rauhallinen fiilis ja kaikki tuntui aivan hemmetin hyvältä! Olisin halunnut olla siellä pidempäänkin! :) Tätä mä lähdin PM:stä hakemaankin, sitä rentoa omaa esiintymistäni! Lopullisena sijoituksena sitten 4. sija.
Ikäväkseni täytyy kuitenkin todeta, että tein esiintymisessä muutamia karseita virheitä, kuten keskivartalon jännittäminen unohtui muutamissa kohdissa aika radikaalisti. Näistä helposti rokotetaan eikä se itsenikään mielestä hyvältä näytä. No, ei ole muuta kun peiliin katsominen ja ensi kerralla sitten nämäkin virheet korjataan!!

Mahtava oli myös huomata jälleen oman fysiikan sopivuus näihin karkeloihin. Rakenne on sopiva ja viime vuodesta ollaan saatu hyvää kehitystä aikaiseksi sekä rintaan että olkapäihin. Nyt vain lisää kovaa duunia ja treenataan edelleen niin, että se palvelisi mahdollisimman hyvin tulevia kisoja tässä lajissa.Kisan jälkeen lähdettiin pakkailemaan tavarat ja etsittiin kehuja saanut sushibuffet, josta sai myös jotain perinteistä kiinalaista ruokaa. Siellä mahat piukkaan ja sitten autolla Tukholmaa kohti. Tukholmassa oltiin lopulta melko myöhään ja taidettiin kaikki painua suorilta nukkumaan.Oltiin varattu Tukholmasta, Kungsgårdenin lähettyvillä sijaitsevasta Clarion-hotellista huone la-su yölle, koska oltiin sovittu päivälle brunssitreffit Maijun ystävien kanssa Lidingöhön, Högberga Gårdiin ja oli mukava viettää rauhallinen kiireetön päivä Tukholmassa ennen lähtöä kohti Suomea. Pitkien yöunien jälkeen Maiju lähti pienelle, kevyelle aamulenkille Kungsgårdeniin ja sen jälkeen meitä odottikin mahtava luomuruokaa pääosin sisältänyt hotelliaamiainen, joten päivä lähti erinomaisesti käyntiin :)Hotelliaamupalalla koitettiin kuitenkin säästellä hieman tilaa brunssille, joten emme siellä ihan koko aamua viettäneet, vaan palasimme huoneeseen pakkailemaan ja siistytymään ennen check outia ja ajoa Högberga Gårdiin, jossa meitä odottikin mitä upein kartano herkkuruuista notkuvine pöytineen ja tietysti myös Maijun kaverit Veronica, Andreaz, Erik ja Helene. Aika kului kuin siivillä syödessä ja jutellessa ja lopulta olikin aika lähteä täysine vatsoinemme kohti satamaa. :)

Laivassa käytiin illalla vielä tottakai illallisbuffetissa, jossa oli älyttömästi eri vaihtoehtoja. Oltiin ajateltu, että buffetin jälkeen voisi vielä hetken aikaa istuskella ihmisten ilmoilla, mutta jotenkin sen jälkeen rupesi väsyttämään niin, että mentiinkin käytännössä suorilta nukkuun. Pitkät yöunet jälleen kunniaan siis! :)
Maanantai-aamuna laiva oli Helsingissä satamassa n. klo 10:00, josta lähdettiin sitten ajelemaan kotia kohti. 

Kokonaisuudessaan reissu oli siis aivan mahtava ja vaikka ennen kisamatkaa kuulimme suunnalta jos toiselta mainintoja siitä, että PM-kilpailuja ei juurikaan arvosteta Suomessa ja "ne nyt on vähän semmoset kotiin päin veto-kisat, missä kaikki tuomarit antaa pisteitä kotimaisille kilpailijoilleen" niin meille ei kuitenkaan jäänyt kisoista tällaista vaikutelmaa. Tämä asennoituminen on mielestämme sääli, sillä itse kilpailu oli todella hyvin järjestetty ja kilpailijat hyvin huomioitu järestelyissä. 

Myös muut maat olivat todella panostaneet ja hankkineet kilpailijoilleen maajoukkue-edustusasut ja kilpailijat olikin valittu edustamaan maataan esimerkiksi Ruotsista SKKF:n toimesta henkilöt nimeten tai Tanskasta maan mestaruuskilpailujen 6 parhaan joukosta halukkaat lähetettiin edustamaan maataan. Olisi kyllä hienoa jos näin olisi mahdollista toimia Suomessakin koska selkeästi maajoukkue-henki huokui aivan eri tavalla yhdessä matkustaneista- ja majoittuvista tiimiasuisista naapurimaista. 

Pienenä miinuksena kisajärjestelyihin on mainittava kuitenkin se, että kun Suomessa Body-lehti julkaisee AINA lähes reaaliajassa tuloksia sekä laadukkaita kuvia Suomen kaikista kilpailuista, oli aivan mahdotonta löytää kuvan kuvaa vielä näin viikkojen jälkeen mistään koko kilpailuista. Yhdet kuvat kilpailijoista on näkyvillä gym621.se-sivustolla mutta siinäpä se. Ollaan aivan ilmeisesti totuttu liian hyvään tässä suhteessa, mutta hyvä niin. :)

Kaiken kaikkiaan hyvä kisakautemme sai hienon päätöksen kun pääsimme näihin kisoihin osallistumaan, vaikka pystejä ei itronnutkaan kuin yksi kappale kotiin viemisiksi. :)

Haluamme vielä välittää kiitokset Huippuhuoltajallemme Monikalle, Suomen Fitnessurheily ry :lle sekä Aino-Maija Laurilalle ja Pauliina Käiväräiselle. 

Näihin mahtaviin kisatunnelmiin... Pysytään kuulolla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti