maanantai 21. marraskuuta 2016

Kisakausi, reversediet, offseason - mitä seuraavaksi?

Hellooooou!

Se olisi neljä viikkoa aikaa PM-kilpailusta. Aika tuntuu matelevan vaikka on aivan käsittämättömän paljon tekemistä. Toisaalta, onhan se neljä viikkoakin pitkä aika näin jälkeenpäin ajateltuna. PM-kilpailua muistelen todella isolla lämmöllä, oli kyllä huikea reissu. Samoin SM-kilpailu ja Ben Weider Legacy Cup. Kokonaisuutena todella hyvä fiilis kuluneesta kisakaudesta vaikka tulikin tehtyä jos jonkinlaisia virheitä lavoilla. Näistä viisastuu tietenkin ja ensi kerralla ei tehdä samoja virheitä :) Vielä ei olla lyöty lukkoon seuraavaa kisatavoitetta, mutta työt fysiikan parantamiseksi on toki aloitetu jo!!

Harrastuksen lisäksi uutta härdelliä koko syksyn ajan päiviin on tuonut "siviilielämän tavoite". Asetin itselleni viime kesänä siis tavoitteeksi valmistua AMK:sta tän vuoden joulukuussa eli käytännössä tehdä kaikki viimeisen vuoden kurssit puoleen vuoteen. Muuten ei olisi väliä, mutta tämä vaikuttaa jatkokoulutus- ja työmahdollisuuksiin ensi vuonna. On siis hyvä motivaattori. Vielä olisi muutama kurssi jäljellä - painetaan painetaan.

Käytiin kuvailemassa Maijun ja Tommin kanssa Liikuntamaailmassa viikko pari sitten :)

Olkoonkin että monien mielestä elän varmaan kauheassa "fitness-kuplassa", mutta mun mielestä on ihan hirveän tärkeää, että elämässä on muutakin. Kyllä meillä kotona monet keskustelut pyörii tämän urheilun ympärillä - tottakai kun olemme siitä molemmat niin kiinnostuneita, mutta pidämme huolta myös siitä että kummallakin on tekemistä myös elämän muilla osa-alueilla, niin yhdessä kuin erikseen. Ja mikäs sen palkitsevampaa kuin erilaisten tavoitteiden saavuttaminen - liittyi ne sitten mihin vain :)

Mä olen tyyppinä hirveän päämäärä -orientoitunut. Mulla on koko ajan jotakin projektia, tavoitetta, matkaa, miten sen sanois. Jotakin jota kohti mä menen ja teen töitä (tän on porukka varmaan snäpistä huomannut :D). Mä koen, että mitä mulla on oltava muutama tavoite koko ajan, niiden avullä mä pusken itseäni eteenpäin. Ja miksi muutama? Siksi, että en kuitenkaan pysty tekemään 24h päivässä esiemerkiksi kouluhommia, vaan saan niistä hyvän ja "rentouttavan" tauon, kun siirryn salin puolelle puskemaan itseäni kohti toista tavoitetta - itseni kehittämistä myös fyysisesti. Näiden välille luodaan sitten lepoa ja hengähtämistä - rentutumista perheen kanssa. Se tuo mahtavan tasapainon elämään ja tunnen, että asiat menevät päivittäin eteenpäin.

No, sitten takaisin kuplaan :)
PM-kilpailun jälkeen ollaan hiljalleen nosteltu kaloreita. Koska dieetin lopussa oli tosi matalat kalorit niin lähdettiin myös aika matalalta reverselle. Toki heti alusta asti oli selvää, että tulen syömään kahvin kanssa pullan jos jonain päivänä tekee mieli - tämä taas nostaa viikkokeskiarvollisesti kalorimäärää jonku verran.

Käytännössä tuun nyt ainakin toistaiseks jatkamaan jo hyväksi havaitulla kalorivaihtelulla. Syön tällä hetkellä 6 päivää viikossa "miinuspäivän" mukaan ja yhtenä päivänä "pluspäivän" mukaan, jolloin siis tankkaan hiilihydraattia, pääosin ajoitettuna treenin ajalle ja sen jälkeen. Miinuspäivänä on vielä kalorit pikkuvauvojen luokkaa, mutta ensi viikolla lisätään toinen pluspäivä viikkoon, toki hieman maltillisemmalla hiilarimäärällä kuin ensimmäinen. Tarkoituksella tulenkin nimenomaan tekemään niin, että miinuspäivän ruokavalio on aika matala ja vastaavasti pluspäivän sittten korkea. Eli myös sitä kautta saadaan vaihtelua kropalle joka on itsellä tuntunut oksti toimivan.

Pumppikuvaa viikon takaa!
Oon yrittänyt isoimmat herkuttelutkin ajoittaa tohon pluspäivälle, mutta täytyy myöntää että on sitä opettajien huoneessa tullut pullaa syötyä muinakin päivinä. :D Oon kuitenkin yrittänyt pitää kondiksesta vähän kiinni ja toteuttaa mahdollisimman hyvin näitä Jarin kanssa sovittuja rajoja. Tarkoitus ei ole kuitenkaan olla kisakireenä ympärivuoden vaan nyt yritetään taas potkasta mahdollisimman kova kehitys tulevia seuraavia kisoja varten - ja osittain uskon että sitä ruokaakin on sillon tultava reippaasti. Pikkuhiljaa siis kaloreita ylös ja lisää lihasmassaa ukkoon :)

Treenit jatkuu toistaiseksi dieetiltä tuttuun tapaan, toki aerobisia ei tehdä niin paljoa. Edelleen toki on treenin jälkeen tullut tehtyä jonkinlainen 20-30 min hikiaerobinen ja muutamina aamuina viikossa myös. Pikkuhiljaa on tarkoitus kylläkin aerobisista luopua, mutta voi olla että jossain muodossa tullaan aerobistakin tekeen koko offi. Nähtäväksi jää :)

Tässä olisi tällainen oksennuspäivitys siitä mitä tällä hetkellä tehdään. Ollaan kuulolla, voisin vaikka availla hieman juuri aloittamaani rinta/olkapääpriorisaatiojaksoa tai jotain... ;)

- J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti