perjantai 14. lokakuuta 2016

Parisuhdebodaajat - Nordic Fitness Expo kisaraporttia

Moikka teille arvon lukijat!! :)

Heti alkuun haluamme välittää teille aivan älyttömän isot ja nöyrät kiitokset kaikista tsemppiviesteistä ja onnitteluista mitä olette meille laittaneet. Niistä tulee aina energiaa ja hyvää mieltä lisää! Kiitos! :)

Kauan odotettu ja jännitetty Nordic Fitness Expo -viikonloppu on nyt vihdoin eletty. Perjantaina lähdettiin ajelemaan Lahtea kohti, minä, Maiju ja superhuoltajamme Katri. Ja niinkuin edellisessä päivityksessä kerroimme, niin saimme vuokralle asunnon läheltä kisapaikkaa. Tämä helpotti meidän kisavalmisteluja rutkasti, saimmehan kokattua ruuat paikanpäällä ja muutenkin oli hieman tilaa käytössä perus hotellihuonetta enemmän.

Perjantaina kävimme siis kilpailijarekisteröinnissä, joka pidettiin Cumuluksessa. Kaikki meni siellä todella hyvin ja oli mukava nähdä muitakin kisaajia mestoilla ja vaihtaa kuulumisia. Maiju rekisteröityi sekä SM-kisaan että Ben Weider Legacy Cupiin ja minä sitten vain SM-kisaan. Minut oli laitettu alkuperäisissä ilmoittautumislistoissa uuteen -174cm sarjaan, mutta jo viime vuonna minut mitattiin 174,5 vai oliko peräti 175cm pitkäksi, joten osasinkin odottaa sarjan vaihtumista keskimmäiseen, -178cm sarjaan. Tämä ehkä kuitenkin muissa kilpailijoissa aiheutti ihmetystä, useamman kerran viikonlopun aikana ainakin vastailin tähän liittyviin kysymyksiin. No, oli miten oli, ei tämä itselle ollut mikään iso juttu, en miettinyt sitä sen enempää vaan ajattelin että laittavat sitten sinne minne mittari näyttää - ei sillä ole minulle mitään väliä. :)


Pätkäsarjan Peetu Lehmus

Rekkarin jälkeen siirrettiin keskittyminen Maijun lauantain skaboihin. Bodyfitneksen BWLC alkoi lauantaina klo 10:00ja värit kävimme laitattamassa Maijulle kisa-aamuna Cumuluksessa, jossa siis Kauneuspalvelu Tanner's toimi koko viikonlopun. Heistä onkin tullut meidän luottovärjääjiä viime vuosien aikana ja ehdottomasti aiomme käyttää heidän loistavia palvelujaan myös jatkossa! Värin jälkeen Katri puunasi Maijun edustuskuntoon ja kasin jälkeen Maiju ja Katri häippäsivät bäkkärille ja meikäläinen sitten kympin aikoihin tsekkaamaan kisoja.

Superhuoltajamme KatriMAIJU: Lavan takana riitti vilskettä ja ihana sekoitus englantia, ruotsia, suomea ja espanjaa täytti takatilat. Pääsin asettumaan ihanien bikini kisaajien Caroliinan ja Emmin (jotka ovat muuten molemmat hallitsevia bikini fitneksen Suomenmestareita) viereen rauhaisaan nurkkaukseen ja pienen lepäilyn jälkeen kilpailu aikoikin. Itse en ollut kamalasti uskaltanut viimeistellä kuntoa Ben Weideriin, koska en ollut koskaan aiemmin kilpaillut kahtena päivänä peräkkäin ja en uskonut että saisin sitä terävintä kuntoa esille molemmille päiville joten päätin priorisoida SM-kilpailuja ja ottaa BWLC:n enemmänkin kokemuksen kannalta. Tämä valitettavasti näkyikin tasaisena nestekerroksena ihon alla ja jälkikäteen ajatellen olisi ehkä ollut viisaampaa jättää kokonaan kilpailematta lauantaina mutta tulipahan sielläkin nyt käytyä ja todettua että lihasta saisi kasvattaa ja reilusti lisää. :)
Kisan jälkeen olimme pari tuntia NOCCOn ständillä heilumassa ja tapaamassa ihmisiä. Oli aivan mahtavaa nähdä kuinka paljon ständi veti porukkaa ja kuinka uskomattoman hyvällä fiiliksellä ihmiset ständillä oli! Nice! Siitä sitten pikaisesti ruokakaupan kautta kämpille, jossa aloitettiin ruokien laittamisten ohella valmistautumaan sunnuntain rankkaan, mutta todella unohtumattomaan kisapäivään.


Heräsimme sunnuntai-aamuna n.klo 4 maissa ja nopean suihkun kautta lähdettiin Maijun kanssa jälleen Cumulukseen, jossa Nina jo odottelikin meitä. Ei muutakun värit pintaan, kuivattelut ja takaisin kämpille valmistautumaan. Oltiin aikataulutettu hyvin tarkkaan koko viikonloppu neljien eri kisojen ja ständiaikojen mukaan ja hirveästi ei löysää näissä aikatauluissa ollutkaan. 

Sahara beauty and design / Kauneuspalvelu Tanner's loihti meille mahtavat kisavärit!
Superhuoltajamme Katri siis laittoi mun naamarin kondikseen heti kämpille päästyämme ja sen jälkeen olikin Maijun meikin ja tukan vuoro. Tohinalla mentiin ja hatunnosto Katrille ja Katrin rautaisille hermoille kun pärjäsi niin hienosti kaiken kiireen ja kahden kisaajan kanssa! Mä lähdin heti naamarin laiton jälkeen kisapaikalle taksilla, ja koitin vähän lepäillä vielä bäkkärillä ennen kisaa.

Robert Backin kanssa riisikakkuja ja nutellaa lavan takana!
Sitten lavalle.. Oma alkukilpailuni meni hieman pilalle - aloin jännittämään, tärisemään yms. lavalla enkä saanut kasattua itseäni. Olin hyvin rauhaton ja paljon treenattu esiintymiseni meni todella penkin alle. Eipä ole muuta kun peiliin katsominen! Alkukilpailun jälkeen takahuoneeseen, laitoin kuulokkeet korville ja Norah Jonesia soimaan - samoja biisejä joiden avulla olen rauhoittunut pitkin dieettiä. Mietin samalla että "mikä mulla on?? Mä olen reenannut tätä niin paljon??" Sain vähän rauhoituttua samalla kun odottelin tietoa pääsenkö finaaliin. Ja onnekseni pääsin - ja pystyin parantamaan esiintymistäni, finaali meni jopa ihan hyvin ja olin siihen ihan tyytyväinen. :) Alkukilpailun ja finaalin välissä Maiju ja Katrikin olivat ehtineet bäkkärille ja olikin hauska kokemus olla lavan takana hetken aikaa samanaikaisesti Maijun kanssa.


Sitten palkintojen jakoon ja lopullinen sijoitukseni oli SM 4.sija. Rehellisesti sanoen lähdin kisaamaan tavoitteenani tuoda kultamitali kotiin. Kondikseen, paineisuuteen ja kropan kehitykseen viimeisen vuoden aikana olin erityisen tyytyväinen, meillä meni viimeistelyt yms. aivan nappiin. Sijoitukseenkin olen nyt pienen pohdinnan jälkeen ihan tyytyväinen sen takia, että pilasin itse sen alkukilpailun. Kaikki kunnia sarjamme voittajalle Joakim Malassulle, kakkoselle Tino Mäkelälle ja kolmoselle Iiro Virtaselle. Kaikki näistä aivan älyttömän kovalla fysiikalla ja hyvällä esiintymisellä varustettuja kavereita - kaiken kukkuraksi ovat vielä varsin maanläheisiä ja mukavia persoonia jokainen!!


Men's Physique most muscular :D
Hieman omaan suoritukseen pettyneenä mietin, pitäisikö vielä osallistua BWLC. Keskustelin Maijun ja Jarin kanssa ja päätettiin että mennään korjaamaan mun esiintymisen virheet ja haetaan se hyvä lopetusfiilis tälle viikonlopulle.

Näin minä sitten toiminkin ja fiilis sekä bäkkärillä että lavalla oli hyvin rentoutunut ja rauhallinen. Myös esiintymiseni tuntui siinä hetkessä todella hyvältä ja tiesin koko ajan mitä tein. Mahtava fiilis! :)


Sarjamme oli aika pieni ja otimmekin kolmoisvoiton Team Fitfarmille. SM-kisamme hopeamies Tino voitti skaban ja meikäläinen pokkasi kakkossijan. Kolmanneksi tuli Perttu Murtola.MAIJU:Lavan takana oli aikamoinen hulina kun sinne Katrin kanssa päästiin. Löysimme kuitenkin onneksi rauhallisemman tilan jonne teimme leirin ystäväni ja kilpasiskoni Susanna Koiviston ja muutaman muun Trifinityn kilpailijan kanssa. Tilaan tuli myös muutama muu bf-kilpailija ja oli jälleen kerran todella mukava huomata miten ihania kanssakilpailijoita lajissamme on mukana ja kuinka hyvä tunnelma meillä oli  lavan takana! Kilpailu meni hyvin osaltani (mitä nyt unohdin kilpailijanumeroni lavalla, heh) ja olin melko tyytyväinen esiintymiseeni ja todella tyytyväinen lookkiini. Kunto tosin olisi voinut olla hivenen kuivempi ja epäilen että perjantaina tekemäni (todella kevyet) viimeistelyt ja juomattomuus kuitenkin vaikuttivat sunnuntain kuntoon. No tämä kokonaisuus riitti SM 4. sijaan johon olin kuitenkin todella tyytyväinen vaikka mitalisijasta yhden sijan jäinkin. Meillä oli jälleen aivan huippuporukka finaalissa ja olin aidosti todella onnellinen Susanna Koiviston pokatessa kultaisen mitalin. Paras voitti ehdottomasti! <3


Kisojen jälkeen vaihdoin pikapikaa vaatteet, join puoli litraa vettä ja käärin hihat, sillä päivä jatkui Team Trifinityn bikini kisaajien huoltamisella. Jokainen kisaajamme selvisi eliminaatiosta TOP 15 joukkoon ja jokainen oli parantanut sekä kuntoaan että esiintymistään Jyväskylästä huimasti! Oli aivan mahtavaa päästä osalliseksi myös heidän kisapäiväänsä ja olin hurjan ylpeä jokaisen suorituksista!


Me + Kille Fastin ständillä!
Kisojen ja huoltohommien jälkeen suuntasimme vielä FASTin ständille. Oli muuten aivan todella tyylikäs ständi ja ihan uskomattomat messualennukset - toivottavasti mahdollisimman moni teistä ehti käydä tsekkaamassa! Oli myös huippua tavata sekä tuttuja ja uusia kasvoja Fastin tiimistä! Vaikka viikonloppu oli pitkä ja osittain melko rankkakin, niin hymy ei kyllä päässyt hyytymään kertaakaan ja naurua ja juttua riitti messujen loppuun saakka!


Kisaviikonlopusta meille molemmille todella hyvä fiilis. Kiireinen ja osittain myös melko raskas, mutta todella unohtumaton reissu. Meidän ensimmäinen yhteinen kisaprojekti tuli siis yhteen välietappiin. ;) Jatkoakin on jo tiedossa, eli jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin kilpailemme vielä kerran tänä syksynä yhdessä Ruotsissa, PM-kilpailuissa viikon päästä! Eli #oneweekout! 


Joonas & Maiju

2 kommenttia:

 1. Aika monta vuotta olet Maiju kisannut, oot kyllä kieltämättä upea ilmestys ja vaikutat yhdeltä fiksuimmista ja eniten jalatmaassa-olevalta, kuin mitä kanssakisaajajoukossasi on.
  Miten kauan tuota voi jatkaa, kisaamista, jatkuvaa kovaa treeniä ja dieettaamista? Eikö se käy hirvittävän raskaaksi? Puhutaan fitness-kisaamisen haittapuolista; hormonitoiminnan häiriöistä, kilpirauhasongelmista, pakonomaisesta syömisen kontrolloinnista.. oletko törmännyt näihin omalla kohdallasi? Olet terveyden edistämisen ammattilainen, onko elämäntavassasi mitään asioita, jotka olisivat ristiriidassa ammattitietämyksesi kanssa?
  En kysy näitä ilkeilläkseni, vaan ihan puhtaasti uteliaisuudesta. Olen seurannut elämääsi jo parin vuoden ajan ja pidän tyylistäsi. Vaikutat aina positiiviselta ja rauhalliselta.
  Iloa syksyysi ja onnea tulevaan!

  Helmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Helmi! Ja suuret pahoittelut että vastaaminen on kestänyt! Äärimmäisen hyvä kysymys ja päätinkin, että vastaan tähän sinulle ihan kokonaisella postauksella erikseen. :) Koitan saada sen kirjoiteltua puhtaaksi lähiviikkoina.

   Kiitos sinulle ja ihanaa alkutalvea sinne!

   Maiju

   Poista