torstai 8. syyskuuta 2016

Noin #2weeksout kuulumisia ja uusia kuvioita.

Heipä hei!

Se olisi sitten Jyväskylän SM-karsinnat jo aivan nurkan takana! Siitähän onkin itseasiassa kolmisen vuotta kun olen Paviljongin lavalle viimeksi astellut. Vuonna 2014 karsin SM-kisoihin Tampereelta ja 2015 olin ainoastaan hurraamassa Joonakselle. Tuntuu kyllä kieltämättä hullulta kuinka nopeasti aika menee, ja erityisesti kun tämä vuosi on mennyt enemmän tai vähemmän dieetillä ollessa niin tuntuu että viikot ne vaan suihkii ohitse ja tämäkin kisapreppi on kohta kestänyt 16 viikkoa vaikka vastahan minä se aloitin! :DPrepistä muuten sen verran että vaikka tietysti tuo kevät nyt painaa väkisinkin vielä taustalla, niin on kyllä jotenkin ollut itselle helpompi tämä dieetti kun aiemmat. Olen ehkä myös hoksannut oman kroppani toiminnasta jutun jos toisenkin, joka tietysti on osaltaan helpottanut diettaamista, kun tuntuu että aiemmin kun sitä on saanut vähän tapella kroppaa vastaan niin nyt ollaan ehkä toimittu enemmän yhteistyössä ja enemmänkin juuri kropan ehdoilla. Tietysti kun itse tekee niin helppohan sitä on reagoida todella nopeastikin kropan signaaleihin ja melko rohkeasti olen myös kokeillut täysin erilaisia ja uusia juttuja ja no, osasta on varmasti viisastuttu ja osasta sitten ihan hyödyttykin. ;) Treenit ovat pääasiassa kulkeneet todella hyvin ja pakko sanoa että olen kyllä treenaamisesta ihan muutamaa suossa rämpimis-treeniä lukuunottamatta todella paljon nauttinutkin!

Lemppari treenikaverit vierekkäin. ;)

Treenitehoihin ja siihen yleisfiilikseen salilla on varmasti vaikuttanut treenijuomissa nyt ihan viime metreille saakka mukana olleet hiilihydraatit, joiden avulla on kyllä jaksanut puskea. Nyt tosin jätin ne viikon alusta pois kun vähän nipistin kokonaiskaloreita alemmas ja tehostuupahan rasvanpolttokin treenatessa kun ei samaan aikaan saa energiaa muualta.
Muuten olen syönyt treenin jälkeen vielä jonkin verran hiilaria, mutta muun ajan päivästä ollut sitten ilman, mitä nyt marjoista ja kasviksista tullut muutama hassu gramma ja tämä on tuntunut ihan hyvälle ratkaisulle. Kaloreista nyt ei kannattane puhua sen enempää, alhaalla ovat mutta eipä se meikäläisen kroppa kyllä millään 2000kcal dieeteillä kiristykkään. Oman kulutuksen ja aineenvaihdunnan mukaan.

Food, my favourite!
Treenit olen jakanut niin, että teen neljä mahdollisimman raskasta salitreeniä ja yhden plyon ja kaikkien jälkeen enemmän tai vähemmän aerobista. Pääasiassa korkeilla sykkeillä tai intervalleina juosten juoksumatolla ja plyon jälkeen kävellen reippaasti ylämäkeen tai porraskoneessa.  Aamulenkkejä olen tehnyt lähiaikoina viisi, joista yksi on ollut tasasykkeinen ja muut pääasiassa intervalli-tyyppisiä juosten ja kävellen. Jos ei muuta niin aerobinen kunto alkaa olemaan melko hyvällä tasolla ja juoksemisen intokin on löytynyt jälleen. :D Täytyykin offilla pitää kiinni tästä mukavasta tavasta liikkua jotta ei ihan rapakuntoon sitä aerobista puolta päästäisi.
Salitreenit olen toistaiseksi jaotellut niin, että viikko alkaa rinta-olkapää-treenillä, jatkuu kinttujumpalla ja sitten vuorossa on selkä ja viimeisenä punttitreeninä olka-kädet.  Varmasti sitten offilla lisään yhden jalkatreenin viikkoon, mutta nyt kun ovat niin kovalla rasituksella aerobisten takia muutenkin niin olen pitäytynyt sitten näissä.No siinäpä ne tämän dieetin kuulumiset kaikessa lyhykäisyydessään. Mitä kuntoon tulee, niin kovasti edelleen yritän sitä viime kevättä kireämmäksi saada, toistaiseksi näyttää vielä ihan hyvälle jos sama tahti jatkuu Lahteen saakka. Jalathan ne meikäläisen murheenkryyni taitaa olla, eli niitä nyt koitetaan kiristellä viimeiseen saakka. Ruokavalion ja treenien lisäksi olen käynyt LPG-hoidoissa ja viime kerran jälkeen painokin tipahti 1,5kiloa, eli ilmeisen hyödylliseksi osoittautunut tämäkin hoitomuoto. :) 

Snapchat: Maiju_Minea

Sitten niihin uutisiin, eli taisinkin siitä ehkä vuosi takaperin jo kirjoitella että tarkoitus oli mennä Spartan Gearin toiminnallisen harjoittelun personal trainer-koulutukseen, mutta sen hetkisen elämäntilanteeni vuoksi siirsin osallistumistani eteenpäin ja nyt viimein pääsen sen aloittamaan ensi lauantaina! Olen hurjan innoissani ja kouluttajalistan nähtyäni myös odotukset ovat melko korkealla, sillä todella paljon alansa ammattilaisia on tulossa meille sinne luennoimaan, mm. alppihiihtomaajoukkueen fysiikkavalmentaja Petri Halonen, painonnoston ja voimanoston Suomen mestari Anni Vuohijoki, fitness-tähti Eveliina Tistelgren sekä henkisen valmennuksen puolesta Harri Gustafsberg.

Eevsku ja minä Spartan Sport Centerillä vuonna 2013! :D
Soittelinkin tuossa alkuviikosta Spartanin Antti Nurmen kanssa koulutukseen liittyen ja hän vinkkasi että kurssille on tullut muutama viime hetken peruutuspaikka, eli mikäli laadukas toiminnallisen harjoittelun personal training-koulutus kiinnostaa, niin ottakaahan minuun pikaisesti yhteyttä niin pääsette mukaan alennetuin hinnoin: parisuhdebodausta@gmail.com. ;)
Lisätietoa koulutuksesta löydät täältä.

Koulutus kestää puolisen vuotta, eli mistään kirjekurssista ei tosiaan ole kyse. Tämän ja kisojen vuoksi syksyni näyttääkin hyvin kiireiselle, mutta haittaakos tuo, kun on niin paljon kaikkea mielenkiintoista tiedossa! :)

Muutama viikko aika päihittää tämä tyttö. 

Aurinkoista torstaita toivotellen, 

-Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti