lauantai 20. elokuuta 2016

No riittääkö ne viikot kisoihin?

Hei,

Maiju kirjoittelikin kuulumisiaan sivustomme edellisessä päivityksessä ja ajattelin nyt myös itse availla vähän näitä dieettikuvioita teille. En ole kauheasti höpötellyt omista dieettiasoistani täälä blogin puolella tällä kertaa, jotenkin on tuntunut ihan mukavalta elää ihan normaalisti ja dieetata siinä sivussa sitten kaikessa rauhassa.

Viime aikoina oon kuitenkin availlu näitä hommia jonku verran tuolla snapchatin puolella myös. Sinne tulee muutenkin päiviteltyä päivän mittaan kaikenlaista - lähinnä ihan sitä oikeaa touhua mitä tulee touhuttua ja reaaliajassa tietenkin.

Snapchat: joonaslep
 Kondistahan on nyt pyritty kiristelemään varmaan kymmenen viikkoa tai jotain sinne päin. Hieman lunkimmin oon näiden viikkolaskemisien kanssa nyt mennyt, enkä itseasiassa ole edes varma montako viikkoa on takana. Jotain 6-7 viikkoa on nyt kuitenkin siis edessä ja sehän se tärkeintä on tietenkin.

Kisaan nyt siis vasta SM:ssä ja toivon sieltä saavani paikan Ben Weider Cupiin, joka on sitten samana päivänä (sunnuntaina) pikkulavalla. Tavoite on kuitenkin pärjätä SM:ssä ja kondista on pyritty lajinomaisesti parantamaan koko talvi. Tärkeintä on kuitenkin se, että pystytään vertaamaan tämän vuoden lavakuvia viime vuotisiin ja sen perusteella toteamaan onko meidän treenitavat ja tekniikkamuutokset tuottaneet tulosta.

Tältä päivältä kondista @WFC Nokia

Oikeastaan koko talven ajan mä söin ns. hiilarivaihteluun perustuvalla ruokavaliolla. Pari pluspäivää ja pari miinuspäivää. Pluspäivinä parhaimmillaan n. 450-500g hiilaria ja miinuspäivät pidetttiin siellä 150g tuntumassa. Kokeiltiin hieman miten tuo iso ero toimii ja tultiin siihen tulokseen että ihan hemmetin hyvin. Tuntui että mun kroppa tykkää vaihtelusta, eikä tasaisesta hiilarinsaannista päivästä toiseen. Prode pidettiin vakiona päivästä riippumatta rasvaa hieman vähennettiin aina pluspäiviltä.

Koska tuo tyyli toimi jo offilla tosi hyvin niin päätettiin jatkaa sillä myös dieetille - ja sillä mennään edelleen. Tällä hetkellä viikossa on 5-6 hiilaritonta päivää 1-2 hiilaripäivää, joiden aikana syön yhteensä 750g HH. Monesti oon nyt tehnyt niin, että esimerkiksi jalkatreenin jälkeen syön yhden hiilaria sisältävän aterian ja loput sitten "lataamalla" isomman määrän yhden päivän aikana.

Tämä tapa on toiminut ainakin tähän asti tosi hyvin sekä peilikuvaa katsomalla että myös oman pään kannalta. Mä tykkään ruuista ja tykkään syödä paljon, joten on mukavaa ladata kerran viikossa kunnolla - ja kun kuntokin menee vielä eteenpäin niin mikäs tässä dieetatessa. :) Toki vaikeitakin päiviä mahtuu joukkoon ja välillä on tuntunut siltä ettei jaksa sukkia laittaa jalkaan, mutta kokonaisuutena on tuntunut tosi toimivalta setiltä.
Paino oli ennen eilisen tankkausta 76 kg joka on alin tällä dieetillä. Viime syksynä painoin kisaviikolla alimmillaan 71,9 kg, joten ihan hirveän kaukana ei siitä enään olla. En tosin pistä pahitteeksi vaikka painoa jäisi vähän reilummin tällä kertaa - jos kondis on kuitenkin kireä ja paineinen.

Isoin ongelma mulla on dieeteillä ollut aina paineisuuden häviäminen ja lättänäksi meneminen.. Toistaiseksi tuntuu tämäkin asia olevan korjattu ja edelleen löytyy ihan hullut paineet treenien aikana ja vielä jonkun aikaa myös niiden jälkeen! Suuri vaikutus uskon tähän olevan nykyisellä treenitavalla, josta voisinkin kertoilla tarkemmin seuraavassa päivityksessäni! :)


Tällaista tällä kertaa, voimakasta viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti