perjantai 1. heinäkuuta 2016

Vedonlyöntiä kehonrakennuksestaBetsaus eli vedonlyönti on olennainen osa kilpaurheilua. Näin on lähestulkoon jokaisen lajin kohdalla, jossa voittajaa haetaan ja sellainen myös saadaan. Kehonrakennuksessa tämä toki toteutuu myös, mutta jostain syystä kehonrakennuksen vedonlyöntikohteet suomenkielisillä vedonlyöntisivuilla ovat todella harvinaisia betsauskohteita. Englanninkielisillä vedonlyöntisaiteilla kohteita löytyy jonkin verran, mutta tosi harvinaisia ovat nämäkin.

Kohteiden vähyys on sinänsä sääli, sillä erilaisia sarjoja ja luokkia löytyy niin kotimaisesta kuin ulkomaisesta kilpailukalenterista. Lajinahan kehonrakennus on aivan huippu, mutta tietty voittajan kruunaamiseen liittyy useita erilaisia tekijöitä joita kertoimenlaskijat eivät välttämättä pysty ottamaan huomioon. Tämä tosiasia saattaisi myös johtaa suureen vaihteluun eri vetofirmojen asettamien kertoimien välillä, mikä tietenkin hyödyttäisi kuluttajaa, eli vedonlyöjää. 


Kehonrakennuksessa erilaisia vedonlyöntikohteita pitäisi tietty etsiä kissojen ja koirien kanssa, mutta varmastikin lajia seuraaville riittäisivät ihan peruskertoimet joiden puolesta voisi lyödä vetoa ennen kilpailua ja miksei vaikkapa myös kilpailun aikana. Loppuvuoden 2016 kehonrakennuksen kilpailukalenterissa olisi monta potentiaalista kohdetta vedonlyöntisivuille aina SM-kilpailuista Espanjan Benidormissa 3.-7.11. järjestettäviin Kehonrakennuksen ja CBB MM-kilpailuihin. Ehkä tuolloin saamme nauttia vähintään peruskertoimista eri sarjoihin? Osanottajamäärien ja yleisönennakkokiinnostuksen perusteella tapahtumille olisi kysyntää myös vedonlyönnillisesti. 

Kaikki eivät tietenkään vedonlyöntiä kovin suopein mielin ajattele kehonrakennuksen pariin, mutta parhaimmillaan vedonlyönti tuo lajiin ihan omanlaista jännitystä ja adrenaliinia, kun pelaaja jännittää menevätkö omat vedot oikein. Myös eri lajeille vedonlyönti on tuonut paljon hyvää vaikkei sitä ensiksi ajatella. Tarjolla on jopa livestreameja kilpailuista, joita ei Suomen kamaralla muuten näkyisi tai sitten tarkkoja tilastoja, joiden etsimiseen on mennyt aikaisemmin kauan aikaa. Nyt nämä tärkeimmät tilastot löytyvät samasta paikasta kuin tapahtumien kertoimet. Netissä on myös lukuisia suomenkielisiä sivustoja jotka tarjoavat kerroinvertailua. Kertoimet.com mainitsi jalkapallon EM-finaalin alla, että Portugalin voittokertoimissa oli yli 7% eroja vetofirmojen välillä. 

Nämä asiat ovat taatusti tuoneet lisää katsojia urheilulajeille ja kun mukana on vedonlyönti, lajituntemus ja asiantuntemus pitää olla kunnossa jos aikoo pelata voittavaa vedonlyöntiä. Kotimaiselle salibandylle ja jalkapallolle on varmasti ollut hyödyllistä, että muutamien pohjoismaisten veikkausfirmojen (Nordicbet ja Unibet) listoilta löytyy jopa 2. ja 3. divarien pelejä, ja joistakin on jopa livestriimaus.  Toki vedonlyönti on ensisijaisesti vain hauskaa huvia, mutta voi sillä kerryttää pelitilille myös mukavia summia. 

Jalkapallo kuningaslajina

Jalkapallolla on vedonlyönnissä melkoinen kuningaslajin asema, yhdestä ainoasta ottelusta voi olla etukäteisvedonlyönnissä useita satoja kohteita. Esimerkiksi jo pelatussa EURO 2016 finaalissa Portugali – Ranska oli tarjolla yli 800 kohdetta. Vetokohteet vaihtelivat voittajavedosta aina kulmapotkujen määrään ja kaikkea siltä väliltä. Luonnollisesti myös ottelun aikana tarjolla oli valtavasti erilaista vedonlyöntiä live-vedonlyönnissä. Kotimainen Veikkaus raportoi, että sen kautta EM-finaalia pelattiin yli 900 000 eurolla.

Vedonlyönti on levittäytynyt mukavasti myös eri urheilulajien ulkopuolelle ja oikeasti vetoa voi lyödä oikeastaan mistä tahansa. Nytkin suomenkieliseltä Betsafe vedonlyöntisivustolta löytyy kohde, jossa on kertoimet sillä kuka mahtaa istua Game of Thrones TV-sarjan Iron Thronella kauden 7 päättyessä. Ja tietenkin voit lyödä vetoa myös seuravasta USA:n presidentistä. Unibetiltä löytyy myös kohde josta voi lyödä vetoa siitä kuka on seuraava James Bond –näyttelijä. Ja näitä kohteita tulee jatkuvasti yhä enemmän tarjolle. Toivottavasti näemme kehonrakennuksen tulevaisuudessa vakiovieraana vedonlyöntilistoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti