sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Parisuhdebodaajat - rentoutuminen arjen keskellä

Hei!

Viime päivityksessä puhuttiin arjen ongelmien välttämisestä kiireen keskellä. Meillä kun on kohtalaisen kiirus normaalissa arjessa niin on hyvin tärkeetä keretä kuitenkin myös rentoutumaan. Koko elämää ei voi painaa tukka putkella eteenpäin vaan välillä on pystyttävä irtautumaan arjesta ja vain nauttimaan siitä mitä on.

Jokaiselle ihmiselle ja perheelle löytyy se oma tapa rentoutua arjessa. Meillä ensimmäinen askel rentoutumista kohti on se, kun tiedämme että jonakin päivänä kalenteri näyttää tyhjyyttään. Eli siis käytännössä meillä rentoutuminen lähtee siitä, että tiedämme että sinä päivänä voidaan viettää aikaa kokonaan ilman aikatauluja. Yleensä tämä päivä on meillä sunnuntai, onhan meillä toki sillon iltamyöhään jokunen tunti töitä, mutta koko muu päivä on kuitenkin yleensä vapaa.


Tällaisena päivänä pyrimme pääsemään kokonaan irti arjesta. Pyritään olemaan miettimättä työ- tai fitnessjuttuja sen kummemmin ja keskitytään yhteiseen aikaan ja pojankoltiaisen touhuihin koko perheen voimin. Tottakai ruuat syödään ihan normaalisti ruokavalion mukaan ja näin, mutta se on meille ihan normaalia myös offseasonilla, joten se ei aiheuta meillä sen kummempaa numeroa.

Me tykätään grillata paljon, jopa talvella :D Tällaisina päivinä usein grillataan jotain hyvää lihaa tai sitten panostetaan omiin dieettiruokiin vähän enemmän esimerkiksi mausteiden ja hyvän salaatin kera. Ei kovin monesti arkena keretä myöskään syömään koko konkkaronkka yhdessä, niin näinä päivinä on aivan älyttömän siistiä istua ja syödä rauhassa koko perheen kera.

Meidän elämä on hyvin pitkälti koostunut niin, että vähintään toinen meistä aikuisista on dieetillä. Tästä johtuen ollaan etsitty ratkaisuja yhteisen ajan viettämiselle niin että voimme tehdä sitä kaikki yhdessä, oli dieettiä tai ei. Jos ollaan haluttu tehdä jotain spesiaalimpaa, niin ollaan käyty esim. puuhamaassa, kylpylässä, elokuvissa, jne. Pointtina kuitenkin se, että kaikkeen yhdessä tekemiseen ja olemiseen ei aina tarvitse liittyä herkkujen syöminen. Meille on kuitenkin usein ollut mahtava päivä jo se, kun ollaan saatu olla koko perhe läsnä ilman aikatauluja, mökillä tai oman kodin terassilla.

Kuten voidaan huomata, se rentoutuminen arjessa ei välttämättä vaadi mitään ihmeellistä tekemistä - ainakaan meillä. Kaikkein parasta on se kun saa rauhoittua ja nauttia ajasta, perheestä ja kaikesta siitä mitä ympärillä on. Pienistä asioista. Vaikka välillä puhutaankin menneistä ja unelmoidaan tulevasta, niin elämä on tässä ja nyt. Me eletään hetkessä ja nautitaan siitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti