sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Parisuhdebodaajat - miten me vältämme kiireestä johtuvat ongelmat?

Terrrrve täältä Tampereen nurkilta!

Kaikki ihmiset ja perheet viettävät omanlaistaan arkea. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa mielestäni sitä viettää. Usein kuitenkin kuulee ihmisten puhuvan kuinka ei kerkeä treenata tai kuinka tylsää oma arki on. No, kai se voi niinkin tietysti olla ja silloin kannattaa tehdä asioille jotain - esimerkiksi aikatauluttaa ne päivät :)

Viime postauksessa kerroin hieman pohjaa sille, mitä me täällä Maijun ja R:n kanssa touhutaan päivät pitkät. Tai sanoisko liian lyhyet, mutta kuitenkin.. Yksi ehdottomasti parhaista vinkeistä kiireisille ihmisille on aikatauluttaa omat päivät, jopa koko viikon ajalle. Tottakai muutoksia aina tulee, mutta niitä on helpompi hallita kun runko on valmiiksi suunniteltu.

Me treenataan molemmat 4-6 kertaa viikossa (+aamutreenit), käydään muutamassa eri työssä ja hoidetaan kouluhommia joko kotoa tai koululta. Lisäksi pyritään mahdollistamaan R:n kasvaminen mahdollisimman turvallisessa ja rakastavaisessa perheessä. Ilman reipasta aikatauluttamista kaiken näiden hommien tekeminen olisi varmasti hyvin vaikeaa - ehkä jopa mahdotonta.

Sunnuntai on meillä sellainen "uuden viikon aloituspäivä". Yleensä myös kaikille kolmelle lepopäivä, tosin R:llä nyt tuntuu aina virtaa riittävän :D. Tällön pyritään viettämään aikaa perheen kesken ja rauhoittumaan kaikesta hälinästä. R nukkuu yöt hyvin, joten hänet nukutettuamme illalla alkaa meidän työhetki. Me siis vastailemme asiakkaidemme viikkoraportteihin ja teemme tarvittavia päivityksiä ohjelmiin aina sunnuntai-iltaisin. Kun ne on saatu tehtyä, me suunnittelemme ja aikataulutamme seuraavan viikon. Minkälaisia työpäiviä on tulossa, kumpi menee treenaamaan heti työstä päästyään ja kumpi hakee R:n tarhasta. Käytännössä homma menee niin, että se kumpi hakee R:n tarhasta menee meidän kielellä iltavuoroon - eli ilta-aikaan salille :D Ja toinen luonnollisesti sitten päivävuoroon eli heti kun töiden puolesta kerkiää. Myös R:llä on omat harjoituksensa, jotka aikataulutetaan aina niin että päästään koko perhe mukaan.

Nyt dieetillä meillä on myös aamutreenejä, jotka on aikataulutettava tosi tarkkaan sen takia, että ei haluta vielä jättää R:ää yksin kotiin. Toistaiseksi pystymme toteuttamaan nämä niin, että mä käyn ensiksi ja vien sitten R:n tarhaan kun lähen töihin. Meidän lähdettyä Maiju pääsee lenkille ennen omia töitään. Viikonloppuisin R on halunnut lähteä pyörällä mukaan, niin sitten ollaankin päästy koko perhe yhtä aikaa :)

Kauppareissut mietitään myös etukäteen aina tietyille päiville, jotta arkipäivät menevät jouhevasti eikä tule turhaa ajanhukkaa. Ostammehan me aina samat ruuatkin, dieetistä tai offista riippuen määrät on vain vähän eri. Teemme aina neljän päivän ostokset kerralla, enempää ei tällä hetkellä mahdu oikein jääkaappiin. Aterioita me tehdään myös valmiiks jääkaappiin ainakin seuraavalle, välillä useammallekin, päivälle, jotta niitä on sitten vaan helppo ottaa mukaan vaikka olis useammankin tunnin poissa kotoa. Näin vältytään sitä helposti toteutuvalta "en kerennyt tehdä eväitä mukaan, mitä nyt syön?" -jutulta :)

Lauantait on meillä lähes poikkeuksetta normaalia arkea. Maiju on töissä ja mä koulussa. Nyt tosin kesän ajan mulla pyörii verkkokurssit, joten tämä helpottaa hieman. Näinä päivinä olemme onneksi saaneet R:lle hoitoapua tai sitten olen saanut koulusta tehtäviä, joilla olen saanut korvattua poissaoloja.

Arkipäivien ilta-ajat ja varsinkin perjantai- ja lautantai-illat me pyritään antamaan aikaa parisuhteellemme. On tässä kiireisessä arjessa hyviäkin puolia - meinaan ihan älyttömän hienoa on aina kuulla mitä kaikkea toinen on saanut päivän aikana aikaiseksi! Pienistä puroista kasvaa iso meri ;)

Käytännössä me siis tiedetään sunnuntai-iltana jo koko seuraavan viikon rytmi ja tehdään muutoksia aikatauluihin muina päivinä sitten tarpeen mukaan. Tämä vähentää arkipäiviltä hurjasti stressin määrää, kun kaikki tekemiset on jo ennalta mietitty valmiiksi. Tämän avulla myös vältetään se kuuluisa hetki lauantai-iltana, millon huomaa että siltä viikolta on vielä neljä treeniä ja kolme aamulenkkiä tekemättä.

Meidän perus arki on ollut jo pidempään - ja tulee olemaan ainakin niin pitkään kun ollaan molemmat vielä opiskelijoitakin - todella kiireistä. Välillä tuntuu puolen yön jälkeen lauantai-iltana kouluhommia tehdessä, että eikö jostain voisi karsia. Mutta ei, miksi karsia asioista joita oikeasti haluaa tehdä (+koulu on vaan pakko hoitaa, jos haluaa päästä sellaiseen ammattiin mikä sitä vaatii)? Asiat vain on laitettava tärkeysjärjestykseen, hoidetaan perhe, työt, opiskelut ja sitten treenit ja ystävät.

Arjen keskellä on hyvä osata kuitenkin myös rentoutua. Se on todella tärkeää niinä pieninä hetkinä kun se on mahdollista. Voisimme tästä kirjoitella joku kerta myös, miten meidän perheessä on tapana rentoutua arjessa. :)

Juhannus mökillä

Kaiken tämän arjen keskellä, me halutaan antaa sellainen vinkki lukijoille, että kannattaa pyrkiä kasaamaan elämään sellainen arki josta pitää, oli se sitten ihan minkälaista tahansa. Onnellinen arki on se mikä vie elämässä eteenpäin.

Meidän arki ja perhe kaikesta häslingistä huolimatta on just sellaista mistä me tykätään ja mikä tekee meidät onnelliseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti