tiistai 28. kesäkuuta 2016

Neljännen dieettiviikon kuulumisia

Hei vaan! :) Täällä sitä mennään nyt dieetin neljättä viikkoa ja painoa on pidonnut tähän mennessä -3kg. Ei mikään supertahti, mutta aivan hyvä tässä kohtaa. Mun kroppa ei muutenkaan todellakaan toimi niin että joka viikko tasaisesti lähtisi tietty määrä painoa, vaan kroppa pitää ja pitää sitä painoa ja yhtäkkiä humpsahtaa sitten suurempi määrä kerralla pois. Ja tosiaan yleensä juuri siinä vaiheessa kun olo alkaa jo olemaan jo hieman kärsimätön ja ehkä myös vähän epätoivoinen heh. :D

Kuntoa reilun viikon takaa.

Tämän viikon alusta kiristelin itseasiassa hieman tahtia ja nostin aamulenkkien määrää neljään per viikko. Ruokavalion puolesta alkuviikot menen aina ketoosiruokavaliolla ja loppuviikosta olenkin tankkaillut hiilaria taas reilummin koneeseen. Tuntunut ainakin omalla kohdalla tuo rajumpi kalorinvaihtelu pelittävän hyvin. 

Alkuviikon eväitä. Snapchat: Maiju_Minea

Koska tosiaan tätä dieettaamista teen nyt pääasiassa ihan yksinään niin olen käynyt mittauttamassa rasvaprosenttiani tasaisesti viikon välein, jotta on edes jokin numero (vaa'an lukemien lisäksi) mitä seurailla ettei aivan sokeudu omalle kunnolle. Tietysti nämä em lukemat kertovat vain pienen osan siitä kunnosta mutta helpottavat kyllä tällaisen numeroista pitävän hommaa kummasti. 

Kattilallinen riisipuuroa, olkaapa hyvä! :D

Tankkaupäivien suhteen olen huomannut kropalleni sopivan parhaiten mahdollisimman puhtaat, suhteellisen maltilliset, noin 500-600 gramman hiilaritankkaukset niin, että jätän rasvan aivan minimiin (n. 40-50g) ja proteiiniakin syön silloin maksimissaan sen 80-120g. Aiemmin kuvittelinkin että tankkaaminen ei vaan omalle kohdalle sovi, kun tukkoinen olo saattoi jatkua päiviä tankkauksen jälkeen, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta semmoinen kombinaatio on löytynyt että seuraavan päivän olokin on ollut ihan siedettävä ja syödyistä hiilareista on saatu se paras mahdollinen hyöty irti. Ja kyllähän se tietysti tuota päänuppiakin helpottanee kun tietää että alkuviikon kärvistelyjen jälkeen on hieman enemmän ruokaa tiedossa. ;)

Juhannuksena tuli levättyä ja rentouduttua kunnolla, ja mitäpä muutakaan sitä näin upeissa maisemissa voisi tehdä. <3

Muuten tuntuu homma toimivan ihan mukavasti, mutta pientä unettomuutta on ollut nyt vaivana lähiöinä. Juhannuksena tosin sain levättyä pitkästä aikaa oikein kunnolla, ja se tuntuikin nollaavaan aiempien viikkojen valvomiset. Yleensä unettomuus on ilmennyt niin päin että nukahtamisessa on saattanut vierähtää tunti jos toinenkin ja aikaisten aamuherätysten takia unet jääneet sitten vähäisiksi, tosin viime yönä sain unta jo suhteellisen ajoissa mutta sitten heräsinkin jo 3.27.. No, olipahan aikaa käydä rauhassa aamuaerolla ja olisi se kello soinut muutenkin jo puoli viiden maissa, koska piti ehtiä aamujunalla Helsinkiin koulutukseen. 

Koulutus liittyykin tulevaan parisen viikkoa kestävään työreissuun, jossa tulee taas matkustettua ympäri Suomea. Tuleepahan jälleen yhdistettyä diettaaminen ja hotellielämä ja kun tarkemmin mietin, niin enpä ole yhtäkään dieettiä vetänyt ilman edes jonkinmoista reissaamista ympäriinsä. :D Vinkkejä hyvistä kuntosaleista ainakin Seinäjoen ja Porin suunnilla otetaan mielellään vastaan ja vapaaehtoisista treenikavereistakaan ei ole haittaa! :)

Kiloja oletettuun kisapainoon olisi vielä pudotettavana noin 6 kg ja viikkoja taitaa olla jäljellä sellaiset 12 ennen Jyväskylän karsintoja eli suhteellisen hyvällä mallilla homma tällä hetkellä, mutta laiskotteluun ei kuitenkaan ole varaa. :) Koitankin tässä päivitellä treeneistäni ja syömisistäni sekä dieetin etenemisestä hieman tarkemmin homman edetessä. Ja tietysti tarkoitus olisi kirjoitella jossakin kohti myös siitä, että miten homma toimii kun saman katon alla on kaksi dieettaajaa. ;)


Mahtia keskiviikkoa toivotellen,

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti