torstai 14. huhtikuuta 2016

Hulk inspiraationa kehonrakennukseen?

Otsikosta saisi helposti sen kuvitelman, että nyt puhutaan Hulk Hoganista, mutta tällä kertaa tarkoitan kuitenkin Marvelin vihreää jättiä! Jos kyseinen hahmo on syystä tai toisesta jäänyt tuntemattomaksi, niin avataas hommaa ensin lyhyesti. Marvelin luomassa sarjakuvassa tiedemies Bruce Banner joutui onnettomuuteen, jossa mies sai kunnon tykityksen gammasäteilyä ja sen ansiosta Bruce pystyy nykyisin muuttumaan Hulkiksi. Hulk puolestaan on massiivinen, lihaksikas ja brutaali tyyppi, joka juoksee vaikka seinää päin päästäkseen höykyttämään kohdetta.

On sinällään mielenkiintoista huomata, kuinka monet bodybuilderit ja reenaajat (varsinkin jenkeissä) pitää Hulkin lihaksia eräänlaisena ihanteena. Ihan yhtä hauskaa on myös ollut huomata, että jos vertaa vuosien 2003 ja 2008 Hulk-leffoja, niin näkee kyllä selkeästi että CGI-tiimi on rakentanut nykyisestä elokuvien Hulkista entistäkin lihaksikkaamman. Bodybuilding.comilta löytyi jopa Hulkin päiväohjelma, joka sisältää muun muassa 100 munanvalkuaista ja 20 kiloa puuroa aamupalaksi, sekä reenipuolelta kevyesti yhden käden punnerruksia kotikutoisilla 6,8 tonnin käsipainoilla. Saattais tulla itsellä vähän hiki pintaan!

Mutta jos nyt unohdetaan nuo uudemmat Hulk-leffat ja tsekataan 70- ja 80-luvuilla tehtyä TV-sarjaa The Incredible Hulk, jossa Hulkia näytteli Lou Ferrigno, niin päästään taas takaisin realistisempiin mittasuhteisiin. Ferrigno tähtäsi maailman suurimmaksi bodybuilderiksi aikana, jolloin Arnold Schwarzenegger oli jo eläköitynyt hommasta ja muita kunnollisia haastajia ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Ura näytti urkenevan hyvin, mutta kun Ferrignolle tarjottiin elokuvaroolia Hulkina, niin mies siirsi alkuperäisen unelmansa syrjään ja antoi TV-hulkille ensimmäiset oikeat ihmiskasvot.

Ferrigno kertoi, että roolin saatuaan hän kerrytti kokoaan vielä 5-10 kilon verran. Syyksi Ferrigno totesi sen, että kuvauksissa käytetty vihreä maali häivytti paljon kehon yksityiskohtia, joten massan lisäyksellä hän halusi kompensoida tätä asiaa. Tuloksena onkin näin vanhoja videoita katsellessa melkoisen jykevä näky, ihan ei päästä sarjakuvien Hulkin tasolle vielä tuolloin, mutta kaukanakaan ei olla.

Pakko todeta, että Hulk on muutenkin brändinä aika onnistunut tapaus, eikä vain bodaajien näkövinkkelistä. Sarjakuvista on päästy TV-sarjoihin ja elokuviin, animaatioihin, videopeleihin (vuonna 2003 julkaistu HULK ja The Incredible Hulk vuonna 2008) sekä netin kasinopeleihin. Tässäkin mielessä Hulk muistuttaa muuten Hulk Hogania, sillä kukapa muu olisi onnistunut brändäämään itsensä aidoksi Amerikkalaiseksi sankariksi siitäkin huolimatta, että on kotoisin Ausseista.

Loppuun vielä muutama video Lou Ferrignosta;

*Kaupallinen mainos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti