lauantai 19. maaliskuuta 2016

Läpinäkyvä rinta ja olemattomat olkapäät?

Moido!

Kuvailtiin yhtä selkäreeniä tuossa viikko pari sitten ja uppasin videon Youtubeen (klik). Se sai hyvää palautetta niin meinailin että ruuvvaillaan niitä nyt lisää sitten!Normaaliin reeniviikkoon on kuulunut nyt kaksi olkapää-rinta reeniä niin, että rinta "ihan normaalisti" kovaa molemmissa reeneissä ja olkapäitä sit lisänä. Tapana on ollut ottaa tälläsessä reenissä olkapäät ensiksi, se tuo hyvän lämmön koko yläkroppaan jonka jälkeen tuntuu paljon mukavemmalta lähteä punnertaan rinnalle. Olkapäille en oo enään punnertanut juuri ollenkaan esim. pystypunerrukset oon jättänyt pois oikeastaan ihan siitä syystä että koitan ennalta ehkästä olkapäävammoja ja esim vinopenkki tulee tehtyä usein aika pystystä, joten siinä saa etuolkapäät osumaa ihan hyvin. Rinnalle tulee muutenkin punnerreltua sitten oikestaan aika paljon ja erilaisista kulmista.

Tässä videolla olevassa reenissä päätettiin tehdä ensiksi yhteensä 12kpl 15 toiston työsarjoja olkapäille. Aina kun puhun tehdyistä työsarjoista, puhun sellaisista sarjoista jotka ovat kovia ja joihin ei jätetä varoja. Jos saan painolla x tehtyä 17 kunnollista toistoa niin se on sitten lämmittelysarja. Nämä 12 sarjaa tehtiin kahdella eri liikkeellä - pystysoudulla ja sivuvipunostoilla. Molemmissa liikkeissä muutama tuntuma/lämmittelysarja ennen työsarjoja.

Pystysoudussa pyrin tekemään yhtäjaksoista liikettä ilman pitoja yläasennossa. Jostain syystä pidot tuossa liikkeessä vihloo jonnekkin tonne olkapään alueelle, mutta yhtäjaksoisena liikkeenä menee tosi hyvin sivuolkapäähän perille. Sivuvipareissa tällaisella pienellä painolla yritän pitää olkapäät alhaalla, hyvällä ryhdillä ja vieden käsipainot "sivulta sivulle". Lisäks pyritään keskittymään myös liikkeen negatiiviseen vaiheeseen.

Näiden jälkeen siirryttiin sit punnertaan - tässä reenissä ainoastaan yksi punnerrusliike ja tosiaan tällä kertaa smithissä vinopenkiltä. Ollaan paljon punnerrettu tätä liikettä viime aikoina ja tuntuu että oon viimein löytänyt sen jujun - pystyn nykyään jännittään sitä rintaa myös punnerrusliikkeissä vähän vastaavaan tapaan kuin esim flyesseissä. Uskon tän olevan yks asia mikä auttaa jatkossa kehittymään enemmän. Otan tän liikkeen niin että saan laskettua tangon aika lähelle kaulaa, käännä kyynerpäät auki sivuille ja mietin ajatusmaailmallisesti työntäväni kyynerpäitä toisiaan kohti liikkeen konsentrisessa vaiheessa. En niinkään mieti nykyään enään nostavani painoa ylös. Tehtiin 3 työsarjaa, joissa tiputusta ja restpausea pakkotoistoineen.

@FASTfinland

Sit flyesejä tasapenkillä, hyvällä venytyksellä ja lihaksen supistuksella. Suunnanvaihdot erityisen tarkasti ja paine kokoajan rinnalla. Eli koitan tehdä työtä rinnalla käytännössä koko ajan. Tätä tehtiin kans 3 sarjaa, restpauseineen ja tiputuksineen.

Tästä jatkettiin ristitaljaan, joka tällä kertaa tehtiin aikalailla samasta kulmasta kuin flyesit tasapenkiltä. Taljassa saa kuitenkin aina hieman erilaisen puristuksen kuin käsipainoilla, joten haluan käytännössä aina tän rinnalle ottaa. Tästä jätän venytyksen kokonaan pois ja otan aika lyhyttä liikerataa, usein niin että tehdään vuoron perään yksi kokonainen ja yksi osatoisto. Kolme sarjaa painettiin, mutta tällä kertaa vaan suoria sarjoja, muutamalla cheat toistolla.

Viimeisenä kolme sarjaa Hoistin peck deckiä joka on aivan ehdottomasti yks lempiliikkeistä (koneista) rinnalle. Liike kiertää hieman yläviistoon ja siinä saa jännitettyä rintalihakset ihan tosta kaulasta asti. Luulis saavan tällä komeen kaulakorun aikaseks ;) Tässä ei muuten ihmeellistä, hyvällä tekniikalla, pidolla, puristuksella, tuntumalla jne..

No, loppujen lopuksi, TÄSSÄ olkaa hyvät!! :)


Hyvää viikonloppua lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti