lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kuka haluaa selkään tavaraa? + videota!

No meikäläinen ainakin! Oon nimittäin huomannut, että mun selässä, etenkin yläselässä, ei näy mitään muutakun ranka. Tarvis siis saada sinne paksuutta ja reippaasti. Tästä viisastuneena on tullut priorisoitua selkäreenissä juurikin yläselän aluetta.

Takaolkapäät reenaan nykyään aina selkäreenissä ensimmäiseksi muutamalla liikkeellä. Muuten reenit on koostunut pääasiassa vaakavedoista, hieman toki kulmaa vaihdellen. Loppuun sit 1-2 liikettä suoraan ylhäätä vetoa, esim. ylätaljaa tai leuanvetoa.

Tässä pientä videonpätkää selityksen kera, olkaapi hyvät:


Mulla on todella, siis todella yliliikkuvat lavat. Se kuitenkin ajaa siihen, että niitä joutuu kontrolloimaan ihan hirveästi, olipa liike oikeastaan mikä tahansa. Esimerkkinä vaikka takaolkapäiden reenaaminen on mulle aivan älyttömän vaikeeta. On varmasti toki muutenkin, mut uskon että lapojen liikkuvuuden takia vielä extra vaikeeta. Kaikki rasitus meinaa mennä epäkkääseen / niskaan.

Itse huomaan tän ongelman reeneissä niin, että olkapäät tahtoo liikkeissä (esim alatalja) nousta ylöspäin ja yleensä siis aktivoin vahingossa / huomaamattani epäkkään yläosaa rajusti - tästä seuraa se että seuraavana päivänä on niska ihan tukossa..

Alataljaa onkin tullut tehtyä nyt sitten kahdella erilaisella variaatiolla, jotta tunnistaisin mahdollimman hyvin liikkeiden eron ja että oppisin tunnistaan olkapäiden nousua tarkemmin.
a) vedetään vastaotteella ihan tonne napaan/lantioon. Pienessä etukenossa, olkapäät alhaalla, edelleen vaikka lavat vedetäänkin yhteen. Myös liikkeen alku/venytysvaiheessa tarkoitus yritän pitää olkapäät alhaalla enkä päästää niitä korviin.
b) lapiokahvalla rintaan. Olkapäät edelleen alhaalla, kyynerpäitä pyrin levittään hieman sivuille. Epäkäs ja koko yläselkä aktivoituu enemmän ja liikkeessä on selkeä ero ensimmäiseen variaatioon.

Vaikka reenit tuleekin tehtyä nykyään aikalailla lihasta puristellen ja ehkä jopa pieniä pitoja ottaen, niin haluan aina mukaan vähän hyrskettä. Tämänkertasessakin reenissä otettiin loppuun T-soutua, lihasten ehdoilla, mutta niin että voitais käyttää mahdollisimman isoja painoja. Oon tykännyt ottaa tämmösen liikkeen aina viimesten joukossa, jo valmiiks hakattuun lihasryhmään.Takaolkapäitä (ei videolla) tehtiin videon reenissä alkuun yhdellä superilla 6 sarjaa + lämmittelyt. Selkää sitten molemmissa liikepareissa 3 työsarjaa + useita tuntumasarjoja (joissa kaikissa tehdään aina toistoja +10). T-soutua tuli 3 työsarjaa + tässäkin ainakin 3-4 tuntumasarjaa (niissä toistot jäi 8 luokkaan) ja loppuun leveällä myötäotteella 3 sarjaa. Omia toistoja niissä tuli kaikissa ehkä pari kolme ja lisäks otettiin muutama pakkotoisto pariin ekaan sarjaan.

Näin tällä kertaa, mitä olette mieltä tällaisista videoista, duunataanko lisää? Onko pieni selitys videon aikana hyvä vai huono jne. palautetta tulemaan, kiitos! :)

Hyvää viikonloppua !

- J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti