keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Vuosi 2015 pakettiin, mitä saatiin aikaiseksi?

Terrrrrrrrve, näin tamperelaisittain! Kuulemma puhun hirveetä tampereen murretta mutta en kyllä omasta mielestäni...

2015 rupee oleen paketissa ja ajattelin vähän summailla minkälainen vuosi on ollut ja mitä saattaa tuleman pitää.

Tammikuussahan oltiin jo kovaa vauhtia menossa kohti kevään Fitness Classicia, erittäin hyvällä fiiliksellä koko matka. Pientä tyhjyyttä sielä kuitenkin välillä tuntui. Päästiin suht hyvin kunnon osalta tavoitteisiin, toki kiristyksen varaa vielä olisi ollut. Matka näin jälkeenpäin ajateltuna ei tunnu juuri miltään - eikä herätä mitään ihmeempiä fiiliksiä. Lopputuloksena aika monta kiloa isompi kisapaino kun 2013 vuoden junnukisassa, mutta ei riittänyt silti vielä mihinkään.Kisojen jälkeen keräiltiin ajatuksia kasaan ja pohdiskeltiin tulevaa. Pieni myyrä oli loppudieetistä jo tullut takaraivoon kummittelemaan - mitä jos jatkossa kokeilis shortsipoikien sarjaa. No, siinä sit kun kisat oli ja meni ja aikaa kului niin tehtiin päätös myös syksyllä kisaamisesta. Tiedettiin että aika rankka vuosi on tulossa, mutta pyrittiin hoitamaan mahdollisimman hyvin lyhyeksi jäävä kesän mittainen offseason.

Kaloreita ja hiilaria nosteltiin rauhakseen, mutta päästiin kuitenkin suht ylös aina n. 400g(HH) asti ennen syksyn kisarupeaman aloitusta. Kunto pysyi suhteellisen siistinä ja oliskohan paino noussut 74kg :sta tonne 81kg tietämille, mistä olikin sit mukava lähteä uudelle dieetille. Kisapäätöksen jälkeen tehtiin todella paljon poseerausharjoittelua avovaimon johdolla, kiitos hänelle jaksamisesta!
ensimmäisiä poseerausharjoitteluja avovaimon kanssa
Jyväskylää kohti ruvettiin diettaamaan 13 viikkoa ennen lavalle nousemista. Kiitos siistin lähtökunnon - oli dieettaaminen suht mukavaa aina sinne muutamalle vikalle viikolle asti. Tämä aika oli sitä perus puurtamista, aika reippaasti otin kyllä henkistä pulttia lavalle nousemisesta - koin tämän olevan jotenkin "näytön paikka" itelleni. Ja sitähän se tietysti olikin. Uskoin itseeni, mutta en varmasti riittävästi. Kisat kuitenkin menivät niin hyvin kuin vain voi, ainakin sijoituksellisesti! Poseerauksissa ja kunnossa oli vielä viilaamisen varaa, mutta kisan voiton myötä sain myös paikan SM-kisoihin joihin oli tässä vaiheessa 3 viikkoa aikaa. 
ensimmäinen men's physique pose lavalla!

Suurin tukija!
Viikonlopun syömisien jälkeen käännettiin katseet kohti SM-kisaa. Tiesin, että ehtisimme tehdä hyvän kiristyksen vielä kuntoon sekä reenata tarpeeksi poseerauksia - vastassa olisi myös viime vuoden SM mitalisteja, joten tiesin ettei ole varaa tehdä yhtään virhettä.

Nämä kolme viikkoa mentiin ketoosissa ja ne oli reippaasti elämäni hirveimmät. En muista, että yhdelläkään dieetillä olis ollut näin vaikeata. Jostain syystä esim. mieliteot oli aivan järkyttävät vaikka yleensä mulla ei oo niiden kanssa ollut ongelmia - ainahan niitä on, mutta ne oli pystynyt sivuuttaan. Energiat hävis ja paineet katos, kunto kuitenkin kiristyi n. kilon verran ja oli reippaasti kirein mitä mulla on ikinä ollut. Samankaltaiset viimeistelyt tehtiin lavalle kun karsintoihinkin, hieman olis vieläkin pitänyt ladata enemmän jotta oltais saatu paineettomuutta pois - mutta oon kuitenkin täysin tyytyväinen koko lavalookiini. Myös esiintymisessä olleita virheitä saatiin karsittua ja oli mahtavaa huomata, että SM2. ja 3. olivat vain yhden pisteen päässä minusta. 

Kisaa edeltävänä iltana..

Ja lavalta!
Kuva: bodylehti
Lopullinen sijoitukseni oli siis neljäs, josta lunastin paikan myös PM-kisoihin. Sielä ei tämän kertainen massani riittänyt kyllä yhtään mihkään, sijoituin muistaakseni tasapisteillä 8:nnen kanssa. Sijoitus SM-kisassa jäi tietysti vähän hampaan koloon, mutta ymmärrän kyllä miksi en ollut muutamaa sijaa ylempänä - ja niiden heikkousten kehittäminen aloitettiin heti kisojen jälkeen.

Tehtiin Jarin kanssa suunnitelmat tälle loppuvuodelle ja ensi keväälle, jotta saataisiin mahdollisimman paksua ukkoa seuraavalla kerralla lavalle. Jari jatkaa siis meikäläisen valmennusta niinkuin tähänkin asti.

@bullmentula
Pääsin syksyllä liittymään myös mahtavaan Nocco-teamiin, kofeiinillinen tölkki päärynän makusena onkin tehnyt paikkansa mun ruokavaliossa, aina ennen reeniä napaan, hyvä kofeiinin määrä (180mg) herättää hyvin :)
Are you Nocco enough? ;)
Tämä syksy onkin mennyt sitten kaloreita nostellessa pikkuhiljaa. Ollaan yritetty reversedietata ihan kunnolla ja vaaka näyttääkin tällä hetkellä tommosta 78 kiloa. Ihan suht hyvin pysynyt paino kurissa ja kroppa tuntuu ihan hyvin vetävän hiilaria. Koitetaan pitää suht hyvä sheippi keväälle asti ja katsoa minkä verran on saatu kehitystä aikaseks. 

Tuun näillä näkymin ostamaan kisalisenssin ens vuodelle, kisapäätöstä ei kuitenkaan ole vielä tehty. Pyrin reenaan niin prkleen lujasti, jotta saatais tarpeeksi kehitystä aikaseks ja voitais mennä jo ens syksynä lavalle uudestaan. Haluan olla kunnossa ja haluan kisata, nälkä on kova!

Käytännössä koko 2015 meni siis joko dieetillä tai reversedieetillä ollessa. Kaiken kaikkiaan mahtava vuosi lajin parissa ja myös koko elämässä. Vuoden kohokohtana on kuitenkin muutto kotipaikkakunnalleni uuteen, mahtavaan asuntoon avovaimoni Maijun ja hänen poikansa kanssa. 

Vuosi 2014 --> 2015
Nyt ollaan lepposasti offseasonilla ja nautitaan elämästä kaikilla sen osa-alueilla. Perhe on aina ykkönen. Aina.

Hyvää ja menestyksellistä vuotta 2016!
Ja kiitos että olette olleet lukemassa meidän perheen touhuja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti