sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Meidän perheen joulukuulumisia ja -syömisiä :)

Terveisiä ihanan rentouttavalta joululomalta! Tuli nukuttua, syötyä ja levättyä kunnolla. Erityisesti fitness-piireissä tuntuu tämän joulun ajan syömisen olevankin todella kuuma puheenaihe. Jonkun mielestä jouluna saa herkutella hyvällä omalla tunnolla koko vuoden edestä ja toisen mielestä koko joulu kuuluu mennä pelkällä riisillä, kanalla ja parsakaalilla. Kukin tavallaan. 

Nocco Christmas to us! :)

Itse en ymmärrä ehdottomuutta suuntaan enkä toiseen. Mitä järkeä on syödä itsensä ähkyyn jokaisella aterialla parhaassa tapauksessa vielä viikon ajan vain sillä perusteella että on joulu? Tai kieltäytyä ihan kaikesta jouluruuasta ja julistaa omaa paremmuttaan herkuttelijoihin nähden, vaikka oikeasti tekisi hurjasti mieli piparkakkuja? 
Omasta mielestäni pipari tai pari ei haittaa mitään mutta kohtuus olisi hyvä ihan jokaisen, fitness- tai ei-fitness-ihmisen muistaa. Tolkuton ylensyönti tekee huonon olon henkisesti ja fyysisesti ja uskon että kevyemmällä syömisellä joulun pyhätkin tuntuvat kaikista mukavammille. 

Jouluperinteisiimme kuuluu myös piparitalon teko ja koristelu. :)

Meillä valmennettavat saivat yhden tai kaksi vapaasyöntiä jouluksi hieman tilanteesta riippuen ja samaa kaavaa noudatimme itsekin. Aattona päätimme levätä salilta mutta noudatin kuitenkin ruokavaliotani, koska lempiherkkuni joulupöydässä ovat erilaiset kalat, joita oli helppo soveltaa omaan ruokavaliooni. Aaton vietimme Joonaksen vanhemmilla hänen perheensä kanssa. Ilta oli mukava vaikka taisimmekin ottaa viimeisen sijan Aliaksessa. :D 


Joulupäivästä on tullut meille jo perinteikäs "kotipäivä" jonka haluamme viettää kaiken jouluvierailun ja -häsellyksen keskellä kaikessa rauhassa kotosalla keskenämme verkkareissa, joten näin teimmekin. Aamulla kävimme kuitenkin salilla vaikka itse teinkin vain aerobista ja säästin jalkajumpan Tapaninpäivään. Joulupäiväksi olin suunnitellut pienimuotoista cheat päivää, ja aamupalana söimmekin tavallista runsaamman aamupalan. 

Let's EAT!

Puolessa välissä cheat-päivääni huomasin sen kuitenkin muuttuneen oikeastaan tankkauspäiväksi, sillä joulupäivän ruokavalioni sisälsi neljä suurta ateriaa, jotka pääasiassa koostuivat vain melko puhtaista hiilihydraatin lähteistä, kuten leivästä, riisipuurosta, pipareista, hedelmistä, jäätelöstä ja hedelmäkarkeista. Eipä se edes haitannut sillä Tapaninpäivän aamun etureisijumppa kulki kuin rasvattu. 

Riisipuuroa <3

Tällä hetkellä pääpainotukseni jalkatreeneissä on etureisillä ja pohkeilla ja Tapanina jalkajumppa näytti tältä:

Hack-kyykky kapea 3 x 8 + 1 pudotussarja kahdella pudotuksella loppuun

Askelkyykky lyhyellä askeleella (tanko) 4 x 20 (per jalka)

Reidenojennus 3 x 8 + 1 pudotussarja kahdella pudotuksella

Askelkyykkyhyppy 4 x 20 

Supersarja:
Pohkeet seisten 4 x 20
Pohkeet istuen 4 x 10

Hyvä ja harvinainen etureisipumppi treenin jälkeen :D

Ainakin omalla kohdalla osui ja upposi. :) 
Treenin jälkeen kävimme kotosalla suihkussa ja syömässä ja sitten matka jatkui isäni mökille oman perheeni luo Forssaan. Siellä aika meni seurustellen, syöden ja Scrabblea pelaten, jossa taisin jälleen olla viimeinen pikkusiskoni ottaessa ylivoimaisen voiton. :D 

Post sauna selfie mökillä..

Illan ihanan puusaunan jälkeen uni tuli nopeasti ja auringonpaisteiseen pakkasaamuun herääminen tänään kruunasi kyllä mökkireissumme. Kävimmekin Joonaksen kanssa ihastelemassa mökkimaisemia aamulenkin muodossa vielä ennen kotiin lähtöä. 

..Jaaaa lenkkiselfie! :D

Nyt on lomat loppumassa ja huomenna työt kutsuvat. Tänään kuitenkin vielä nautin illan salitreenistä ilman suurempia aikatauluja. Joulu oli mitä parhain ja rentouttavin ja oli ihana viettää perheen ja läheisten kanssa rauhassa aikaa ja nyt onkin mukava palata uudella energialla arkeen.

Upeaa alkavaa viikkoa kaikille! 

-Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti