tiistai 13. lokakuuta 2015

Men's Physique -178cm SM 4. - Raporttia osa 1

Moido!

Jyväskylän karsintojen voiton myötä varmistui siis menolippu SM-kisoihin, jotka pidettiin Lahden Nordic Fitness Expossa viime viikonloppuna. Avaan teille nyt 2-osaisen raportin muodossa vähän tuntemuksia noilta kolmelta "lisäviikolta" aina kisojen jälkeiseen aikaan asti.

Kondis ei ollut Jyväskylän kisoissa mikään maksimaalisen kireä, joten päätettiin ruuvata sitä vähän paremmaksi Lahteen. Homma pyörähti käyntiin tiputtamalla hiilarit nolliin, mukana tippui tietysti myös kalorit kohtalaisen matalalle. Tiesin, että menisin seuraavat kolme viikkoa ketoosissa, ainoiden hiilareiden tullessa vihanneksista, joiden määrä oli myös rajoitettu päivää kohden. Mulla on kokemusta ketoosista aikasemminkin, osasin varautua siihen että loputon nälkä loppuu kuin seinään, mutta tilalle tulee väsymys, uupuneisuus ja mieliteot.

Kaikilla aikaisemmilla dieeteillä oon pystynyt hallitsemaan mielitekoja hyvin. Niistä ei oo tullut kummemmin ongelmia, vaikka välillä onki ollut tosi vaikeata. Näiden viimeisten kolmen viikon aikana, oikeastaan tokavikalla viikolla alkoi höyryämään sen verran korvien välissä, että en muista että olis ikinä ollut niin vaikea kieltäytyä ruuista. Pieni banaaninmurunen jossaki nurkassa pölyn joukossa niin voi hemmetti, mä olisin antanut tonnin siitä palasesta. Niinku oon aikasemminkin sanonut, mitä se joku banaaninmurun, tai kokonaisenkaan, syöminen haittaisi jos se olis kertaluontoista. En usko että yhtään mitään, mutta ei tässä olekaan siitä kyse. Kaiken tän itsekurituksen ja kärsimyksen, pohjaan palaneiden kanojen ja parsakaalien, hienojen ja hyvien hetkien, onnistumisien ja tavotteiden täyttymysten sisällä kyse on PERIAATTEESTA. Se on mulle periaate, joko noudatan saamiani ohjeita tai sitten en, mutta päätöksen tehtyäni pysyn päätöksessäni. No joo, mieliteoista kuitenkin selvittiin, mutta liikaa annoin sen vaikuttaa kuitenkin itseeni ja käyttäytymiseeni. Varmasti sivulliset, lähimpänä kaunis avovaimoni sai tästä osaansa. On ollut mahtava huomata, kuinka Maiju on kuitenkin jaksanut tukea päivästä, tunnista ja sekunista toiseen.

Kisaviikko oli hyvin samankaltainen kuin Jyväskylään mentäessä. Painettiin maanantai ja tiistai kovaa ja keskiviikkona aloitettiin lataamaan. Alkuviikon päivistä saatte infoa katsomalla tekemäni videot tästä alta.

Maanantai ja tiistai;

Keskiviikko ja torstai;

Perjantailta en saanut enään tehtyä videoo. Aamu meni pakatessa ja joskus yhden jälkeen saavuttiin hotellille. Maiju lähti töihin ja meikäläinen jäi päiväunille. Jostain syystä pää tuli tosi kipeeks automatkan aikana ja oli vaikea keskittyä mihinkään. Unetkaan ei auttanu kipuun. Heräilin joskus 4 aikoihin ja painelin kauppaan, tuli ostettua evästä Maijulle illaks ja lisäks lauantaipäiväksi, kisojen jälkeiselle ajalle.

Seiskan maissa sit rekisteröintiin ja siellä ei juuri ollut jonoa enään sillon, oli mukava vaan käppäillä homma läpi. Hieman jännitti uusi kokemus värien laiton kanssa, nimittäin otettiin Kauneuspalvelu Tanner's :lta suihkurusketus. Eka kerros ruiskutettiin perjantaina rekkarin yhteydessä, samojen tilojen saunaosastolla joten meni todella vaivattomasti. Halusin Protania ja sitä vedettiin, homma ohi muutamassa minuutissa ja kuivatteluunkaan ei 10 minuuttia enempää mennyt. Loput kerrokset lauantaina klo 5 eteenpäin, hommaan meni n. tunti. Väristä tuli omasta mielestä täydellinen, mitään en muuttaisi ja näillä puheilla voin sanoa, etten enää ikinä maalaa itseäni kotikonsteilla. Kiitos siis mahtavasta palvelusta ja ammattitaidosta Tanner's :n porukalle!

Perjantai-illan kondista rekkarin jälkeen.

Rekisteröinnin ja ekan suihkuvärin jälkeen ilta meni sit pötkötellessä, poseeratessa ja fiilistellessä. Jyväskylän kisoissa jännitin jo perjantaina aika paljon, mutta nyt ei ollu juur minkäänlaista jännäriä ilmassa. Iltapalan jälkeen vielä kuivaa valkoviiniä lasilliset tän mansikan kanssa. Jos tätä vielä porukka ihmettelee, niin valkoviini toimii hyvänä diureettina vielä yön aikana, kuivattaa siis kroppaa entisestään ja tuo myös tottakai rauhallisen, rentoutuneen fiiliksen eli uni tulee hyvin ja ainakin ite nukun kun tukki aamuun asti. Heräsin itseasiassa herätyskelloon yöllä ja laitoin sen pois, koska mietin että minkä ihmeen takia oon laittanu keskelle yötä klo 4 herätyksen?? Onneks oon kova torkuttaan, muuten olis mennyt värien laittaminen ohi.. Mulla oli siis 5 min välein varmaan 10 torkkua, joten heräsin seuraavaan ja rupesin taas miettiin, kunnes tajusin että pitäs värjäykseen lähteä.. :)

Kuivattelut menossa :)

Voisin lopetella tämän ykkösosan nyt tähän, jottei näistä tule liian pitkiä. Jatketaan siis kakkososan kimpussa kisa-aamusta eteenpäin seuraavassa osassa!

Hyvää tiistaipäivän jatkoa!!

2 kommenttia:

 1. Kiva kun kommentoit tota suihkurusketusta. Paljon olen siitä kuullut mutten varmaan yhtäkään mielipidettä, että miten homma toimii käytännössä. Kuulisin siitä mielelläni enemmänkin, täytyykö varata kuinka ajoissa? Missä ne loput kerrokset vedettiin ja montako? Stressasko yhtään etukäteen, että miten tuo homma käytännössä toimii? On nimittäin ihan älyttömän paljon helpottava tekijä näin yhden huoltokerran kokemuksella kuviteltuna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varausaika riippunee varmaan aika monesta asiasta, mutta itse varailisin hyvissä ajoin. Kisaajia kuitenkin riittää hirveesti. Loput kerrokset vedettiin samalla kertaa ja samassa paikassa perjantain kerroksen kanssa. Kerrosten määrä riippuu täysin omasta pohjasta ja siitä kuinka väri tarttuu. Osalle vedettiin Jan tanaa useampi kerros, kun taas itelle riitti Protania muutama hassu kerros ja väri oli jo melkein liian tumma.. eli nää on todella yksilöllisiä asioita, selviää aikalailla vain kokeilemalla :)

   Mä kävin Kauneuspalvelu Tannersilla, ja siellä henkilökunta oli niin ammattitaitoisia että luotin täysin heidän sanaansa esim värin tummuuden kanssa jne. Eli se on tärkeää, että värin ottaa sellaisella, jolla siitä on kokemusta ja myös pelisilmää hiukan tummuutta ajatellen. :)

   Poista