perjantai 23. lokakuuta 2015

CBB:stä Men's Physique:n -> miksi?

Moido!

(c) Tomi Rehell / Joni Turunen
Niinku monet on saattanu huomata, niin tehtiin tossa kesällä lajinvaihdos CBB:stä miesten fysiikkaan. Lajinvaihdoksen myötä, ennen Jyväskylän karsintojen voittoa kohtasin seuraavia kysymyksiä joihin ajattelinkin vastailla;

Miksi vaihdoit? 
- vaihdoin, koska esiintyminen fysiikassa vaikutti paljon hienommalta ja luonnollisemmalta kuin CBB:ssä. Myös fysiikka-sarjan poseeraukset tuntui heti ensimmäisellä kokeilu kerralla luontevilta ja huomasimme niiden tuovan juuri omia parhaita puolia esiin. Lisäksi yhdessä avovaimoni Maijun sekä valmentajani Jarin kanssa uskoimme kroppani rakenteen sopivan vallan mainiosti tähän sarjaan.

Mitä bikiniboi?
- tähän kysymykseen oon vastannut aika monta kertaa myös. Osa näistä tottakai tulee huumorilla ja huumorilla mä oon ne ottanutkin. Osasta on huomannut kuitenkin ihan selkeästi, että tällä yritetään jollakin tapaa halventaa. No, näissäkin tapauksissa oon kääntänyt huumorimielelle, mitäpä minä - tuttu ja turvallinen bikiniboii. Olihan mulla meikkiäkin kisoissa, taisin jopa ite laittaa jotain huulirasvan ja huulipunan sekotusta ennen lavalle menoo, joten mitäpä tässä. :D

Jotain ripsijuttua piti tehdä...?
Et pärjännyt CBB:ssä, niin nyt haluat vaihtaa astetta pienempään luokkaan?
- Kas kummaa, tällästäkin ollaan kuultu. Vaikka oonkin kisannut useamman kerran CBB:ssä, niin lajinvaihto ei millään tavalla liity pärjäämiseen tai pärjäämättömyyteen. En siis siirtynyt fysiikkaan sen takia että pärjäisin, vaan sen takia että se tuntui mulle itselle luonnollisemmalta, mukavemmalta ja kokonaisuudessaan sellaiselta lajilta, jossa pääsisin esiintymään enemmän, pääsisin näyttämään enemmän omia parhaita puoliani, ja joo tottakai, kaiken tän muun ohella uskoin myös pärjääväni jo tänä syksynä - se ei kuitenkaan vaikuttanut päätökseen.

Eikö kiinnosta reenata jalkoja?
- Ei mua ole kyllä koskaan kiinnostanut. Silti niitä on reenattu ja tokenen väittää että aika helvetin kovaa onkin. Jalkareenit on kaikista hirveimpiä, mutta samalla niistä saa kaikista parhaimman hyvän olon tunteen reenin jälkeen. Ainoa muutos jalkareeneihin tulee olemaan se, että reenaan niitä 1x viikossa, tehden samalla kertaa sekä etu- että takareidet ja toki pohkeet. Ja kyllä sen lavakuvista kuitenkin huomasi, että tarvitsen täytettä myös shortsin lahkeisiin :)

Jyväskylän kisan jälkeen aina tähän päivään asti olen kuullut mm. seuraavia;

Miltä nyt tuntuu?
Mahtavalta. Yhtenä tärkeimmistä asioista mulle oli päästä kokemaan, nauttisinko lavalla olemiesta ja esiintymisestä fysiikksarjasta niin paljon kuin uskoin etukäteen - nautin, nautin jopa enemmän kuin ajattelin. Toisena tärkeimmistä asioista mulle oli nähdä se, miltä mä näytän Suomen parhaimpien fysiikkakisaajien rinnalla ja sen pääsin näkemään. Näiden kahden kisan pohjalta pääsemme valmentajani kanssa tekemään päätöksiä ja tulevaisuuden suunnitelmia kehittymisen maksimoimiseksi.

Oliko lajinvaihdos mielestäsi oikea?
- Kaikki tapahtuneet asiat huomioon ottaen oli. Tarkemmin avattuna tähän liittyen noita juttuja tossa ylempänä.

Jatkatko Men's Physiquessa kisaamista?
- Aion kisata myös jatkossa tässä sarjassa. Mulla ei ole mitään syytä palata CBB:hen, nautin niin paljon enemmän heti ensimmäisistä poseerausharjoitteluista lähtien tästä uudesta hommasta. Nähtäväksi jää seuraava ajankohta kisaamiselle, mutta toistaiseksi keskitytään rakentamaan sellainen fysiikka, jolla on mahdollisuus pärjätä ihan kunnolla.

Miten treenityylisi muuttuu?
- Offseasonin suunnitelmia ei olla vielä lyöty lukkoon. Todennäköisesti tulemme vähän priorisoimaan heikkouksia, mutta pääsääntöisesti kuitenkin pyritään kasvattamaan kropan lihasmassaa tasaisesti. Jatkan ainakin toistaiseksi reenaamalla 5-jakoisella ohjelmalla 5 reeniä viikossa. Reeniliikkeitä tai sarjojen määriä en suunnittele etukäteen, mutta reenipäivän lihasryhmä on etukäteen tiedossa.


Näin, tässä nyt tälläsiä kysymyksiä mihin on eniten tullut kohdattua.. Toivottavasti avas vähän teidän silmiä siitä, minkä takia joku voisi siirtyä "pienempään luokkaan" .... :)

Mikäli teille ilmaantuu kysymyksiä tähän tai muihin asioihin liittyen, niin vastailen oikeasti mielelläni. Laitelkaa siis tulemaan vaan :)

Reenit on aloteltu jo ja nyt yritetään pakata sitä lihaa ukkoon taas. Maanantaina reffataan Jarin kanssa ja mietitään suunnitelmia.. Näillä mennään,

Hyvää perjantaita ja koko viikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Huomenia, heittäisin postaus / video ehdotuksen ! Kiinnostaisi tietää miten treenaat jalat kovaa, kun samassa treenissä tulee reidet ja pohkeet ( pakara ? ). Eli minkälaisia liikkeitä suosit, teetkö esim 2 kovaa sarjaa tai vastaavaa per liike vai miten ? Ensin lyhyttä sitten pitempää ? Muuttuuko viikottain ?

  Tuohon yhteen treeniin ei kuitenkaan tuhottomasti voi liikkeitä änkeä, tai ollaan salinpuolella vielä huomennakin :) Ja teetkö kyykkyä ?
  Paras ideahan olisi, jos video jalkatreeneistä ja näyttäisit sarjoja pienellä selostuksella !

  Tsemppiä offille, mielestäni mens physique esiintyminen on paljon hienompaa verrattuna CCB.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Huomenta, kiitos tsempeistä ja hyvästä ideasta! Tehdääs sellainen sitten, joko videolle ens viikolla jalkareeni tai sitten kirjotellaan. :)

   Muutamiin voin heittää tässä jo nopeaa vastausta, laitellaan kattavammin sitten postaukseen;
   - Pohkeet otan vain 3-4 triplasarjalla jalkareenissä, koska reenaan ne vielä toisen kerran saman viikon aikana erikseen.
   -Liikkeitä ei tuu hurjaa määrää tosiaan, suosin supersarjoja,
   - en kyykkää vapaalla, mut smithissä viime offilla jonku verran. En usko että tuun kyykkään jatkossa nornaalia kyykkyä tai edes smithis ollenkaan. Voin avata tätä ajatusta postaukseen myös huolella :)
   -reenit hyvin vaihtelevia, mutta perus ajatus pysyy ja reenit rakentuu tiettyjen liikkeiden/ajatuksen ympärille jaksoittain..

   Poista