sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Men's Physique -debyytin voitto!!

Moidon!

Taikuri kävi yllättämässä vähän ittensäkkin eilen järjestetyssä Jyväskylän SM-karsintakisassa. Debytoin siis Men's Physiquen -178cm sarjassa ja poseerasin sieltä isoimman pytyn kotiin vietäväksi.
Kuva: Bodylehti
Olen aikasemmin kisannut siis CBB:ssä, mutta kevään kisojen jälkeen päätettiin vaihtaa lajia tähän. Lähinnä siitä syystä, että uskoimme yhdessä valmentajani Jari Mentulan sekä avovaimoni Maijun kanssa rakenteeni sopivan reilusti paremmin tähän kuin cbb -lavalle. Lisäksi nämä uudet poseeraukset tuntuivat alusta saakka todella luonnollisilta ja "helpoilta" - vaikka ovatkin todella vaikeita tehdä. Tavoitteet on aina ollut - ja on edelleen - lihasten kasvatuksessa, mutta fysiikat, joita maailmalla tämän lajin huipulla olevilla näkee ovat juuri sellaisia mikä itseä eniten miellyttää ja mihin suuntaan omaa kondista haluaa eniten kehittää. Nämä syyt päällimmäisenä mielessä lähdin harjoittelemaan kesän lyhyen offin lisäksi 13 viikkoisen dieetin ajan näitä poseerauksia, luonnollisuutta sekä esiintymistä. 

Aloitin projektin lukemalla IFBB:n sivuilta uuden sarjani säännöt, arvostelukriteerit ja tapahtumien kulun. Luin ne läpi varmaan sata kertaa yksin ja toiset sata Maijun kanssa yhdessä. Niiden perusteella aloitimme sitten viemään projektia eteenpäin.

Esiinnyin Maijulle ja peilille tämän koko päätöksen teon jälkeisen ajan käytännössä päivittäin. Tein päivittäin töitä esiintymisen eteen joko mielikuvaharjoittelulla, käytännön harjoittelulla tai molemmilla, jotta en tekisi ainuttakaan virhettä lavalla, jotta näyttäisin kaiken potentiaalin heti ensimmäisestä poseerauksesta lähtien kun lavalle astun. Päätin tähän lajinvaihdokseen ryhdyttyäni, että unohdan kaiken CBB:hen liityvän, selkärankaan hinkatut poseeraukset yms. ja koitan päästä niistä tönkkömäisistä siirtymisistä eroon. Yritin saada lavalle luonnollisen, siistin ja viimeistellyn näköisen paketin - jokaiselta osa-alueelta. 

Kuva: Bodylehti
Ennen kaikkea on mahtava huomata, kuinka tästä hommasta mun juttuni sijaan on tullut meidän perheen juttu. Olemme Maijun kanssa yhdessä miettineet älyttömän tarkasti kaikki varpaista hiuksiin asti. Yhdessä, tämä on meidän juttu. Maiju on päivästä toiseen katsonut kun esiinnyn hänelle, hän on korjannut, antanut vinkkejä, ollaan yhdessä mietitty peilin edessä minkälainen kierto vartalossa näyttäisi parhaalle, pidänkö kädet nyrkissä, sormet erillään vai yhdessä jne.

Panostimme shortseihin, tilasimme Better Bodies:n juuri mallistoon tulleet shortsit, Panostimme väriin, mietimme miten saisimme tasaisimman ja sopivan tumman (mutta ei tunkkaisen) värin. Panostimme hiuksiin, mietittiin minkälaisen fledan lavalle haluaisin ja päädyimme näyttämään Prime Hair And Beauty Designin Ulla-Riitta Koskiselle kuvaa, jonka perusteella hän loihti mitä mahtavimman tukan. 


Päätin antaa lajinvaihdokselle oikeasti mahdollisuuden. Päätin tehdä kaiken niin hyvin kuin pystyn heti alusta alkaen.

Nyt kisojen jälkeen palautteita kuullessani ja kuvia katsoessani huomaan kuitenkin kuinka niitä virheitä on kaikesta huolimatta tehty. Poseerauksistani on löytynyt hiomisen varaa ja esiintymisestäni myös. Sain kisoista paikan SM-kisaan Lahden Nordic Fitness Expoon, johon on nyt 3 viikkoa aikaa. Tämä aika käytetään vähintään yhtä tunnollisesti kuin karsintojakin edeltävä aika - nyt on aika korjata karsinnoissa ilmenneet virheet ja viedä SM-lavalle se kaikki potentiaali mitä musta irtoaa. Tänään tankataan puhdasta hiilaria kroppaan ja huomena vaihdetaan isoin vaihde silmään ja jatketaan töitä kohti uutta kilpailua. Siellä olemme taas kaikki samalla viivalla, tyhjällä pöydällä ja vain siellä nähty esiintyminen ja kunto merkitsee. 

Tein viimeistelyistäni videosarjaa #JKLhereIcome ja tässä on sen viimeinen osa. Videolla on perjantai ja ja kisapäivä molemmat, joten ottakaa kahvikuppi käteen ja istahtakaa alas. Olkaa hyvät! :)Kiitos vielä kaikille teille tukijoille, lukijoille ja seuraajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti