maanantai 12. tammikuuta 2015

Offikauden hyviä puolia ja pari omaa ajatusta dietillä olemisesta. / Some good sides of offseason and few thoughts about contestprepping.

Heipähei!

Kevään kisaajilla ruoka senkus vähenee, mutta onneksi näin offilaisena saan tästä päivästä lähtien nauttia taas hiukan korkeammista hiilihydraattimääristä. Viime vuodesta viisastuneena olemme Bullin kanssa tehneet kisojen jälkeisen reverse dietingin hyvin varovaisesti ja nyt viimein aletaan olemaan kunnon offikaloreissa. Kunto on mielestäni suhteellisen siisti siihen nähden että kisapainoon on tullut se noin 9 kiloa lisää. Toki parantamisen varaakin olisi, mutta itse en näe järkeä offilla kituuttaa ihan minimikaloreilla kun kehitystäkin pitäisi saada aikaan ja treenatakin jaksaa.

Offilla.

Joululoman tuplatreenien jälkeen muuten nämä normaalit treeniviikot tuntuvat hurjan kevyille ja selkeää progressiota treenipainoissa onkin havaittavissa. Toivottavasti lihaskasvukin olisi sen mukaista. :) Aerobisen olen nyt jättänyt viimein pois valmentajan käskystä, mutta haaveilen hieman viidennestä HIIT-tyylisestä treenistä. Saa nähdä saanko tämän "hienon ajatukseni" läpi, heh!

Muuten olo on ollut mitä mainioin ja tunnen vihdoin todella palautuneeni edellisestä kisarupeamasta. Siksipä koenkin että on hyvä pitää nyt vähäsen pidempi offi ihan kropan levonkin takia ja en usko että itse kykenisin koskaan kilpailemaan keväisin ja syksyisin ainakaan kovinkaan monta kertaa putkeen. Hatunnosto niille, jotka siihen pystyvät. Oma kroppa ja varmaankaan myöskään pää eivät sitä kestäisi.

Päästä puheenollen, olen huomannut tässä offilaisena muiden kisadieettejä sivustaseuravana parikin huomion arvoista seikkaa, joista halusin kirjoittaa.
En tiedä psykologiasta saati urheilupsykologiasta juurikaan mitään, mutta itse olen ainakin (kantapään kautta) huomannut että omilla ajatuksilla ja olettamuksilla on aivan älyttömän suuri rooli esimerkiksi juuri kisadieetille lähtiessä.Olen itse nyt siis kaksi kisadieettiä läpikäynyt ja vaikka tämä jälkimmäinen oli satavarmasti edeltäjäänsä kovempi niin treenien kuin ruokavalionkin suhteen, tuntui ensimmäinen huomattavasti rankemmalle. Uskon tämän johtuneen suurimmaksi osaksi omasta asenteestani sekä siitä, että koska olin kuullut kisadieetin olevan rankkaa aikaa, niin koin sitä sitten heti ensimmäisestä dieettipäivästä lähtien. Ja aivan varmasti ihan täysin suotta. Onhan se nyt päivän selvää että mikäli koko ajan keskittää kaiken huomionsa ja energiansa vain ja ainoastaan dieettiin ja nälkään ja miettii, että onpa kamalaa niin ihan satavarmasti siltä myös tosiaan tuntuu!

Hyvänä päinvastaisena esimerkkinä on mieheni Joonas, jonka dieetti alkoi lokakuun lopuilla ja hienosti kiristynyttä ulkomuotoa lukuunottamatta en ole vielä hetkeäkään ole kokenut hänen olevan "NIIIIN dieetillä" tai jotenkin sekava "kun tää pää ei enää pelaa tän dieetin takia". Ja jos oikein muistan, eipä hän ole tainnut myöskään valittaa nälkää tai väsymystä vielä kertaakaan.
Dieettiä on hänellä nyt takana siis 11 kokonaista viikkoa ja edessä olisi vielä 14, joten ihan varmasti ne kovat ajat ovat vielä tuloillaan, mutta sellaisiahan ne viimeiset viikot (uskoakseni) kaikilla ovat. Ja korostan sanaa viimeiset. Mikäli nyt on jo ihan loppu niin tuskin tahdin kiristyessä ja eväiden vähetessä puhti riittää maaliin saakka olipa vika sitten dieetissä tai omassa asenteessa.

Dieetti ja offi poseeraamassa. ;)

Eli myönteistä asennetta vaan kehiin ja hurjasti tsemppiä kaikille dieettiläisille! :)

Maiju
Ps. Better Bodiesilla tarjouksessa tässä kuussa ihanat Athlete Short Top & Athlete Thights -25%! Käykäähän kurkkaamassa www.betterbodies.se!

-------

So all the competitors for Fitness Classic are already on their prep and probably have decreased some carbohydrates from their meal plan. Luckily I am on offseason so I just increased my carb intake a bit. ;) This was our third time we increased my carbs after my prep, because me and my coach Bull Mentula wanted to take my reverse dieting very carefully by reason of my slow metabolism. 

I have gained something around 9 kilos after my last competition and I think my shape is quite allright. I could be neater ofcourse, but this will do for now. :) I also feel that my recovery from the last prep has now truly started to happen, because I feel so good and my workouts have a clear progression at least weight-wise. Hopefully that also muscle growth-wise. :D

Speaking of contest preps, I think I have realized a thing or two that I wanted to share with you. First of all, I think that the power of thoughts and attitude really defines how your contest prep goes. If you only concentrate to the hunger, tiredness and the negative thoughts you'll probably feel only those during the prep. For example I have done two preps and despite the fact that the second one was definetly harder meal plan and also training-wise, I felt that the first one was so much harder for me. 
I think that it was because I had heard such horror stories about prep so my mind set was so negative and I was feeling that I was starving already on the first day of the prep because my attitude was so wrong.
And if you feel like that already during your first day, what will happen when the real hard times come along in the end of your prep? 

So work hard, stay positive and good luck to all spring's competitors!

Ps. During January Better Bodies has this amazing offer for Athlete Short Top and Athlete Thights, -25%!! Go and check it out: www.betterbodies.se !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti