sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Miten mä hoidan ruokailuni offseasonilla

Moido!

Moni onkin jo huomannut, että lisäsimme tälle meidän sivustolle muutaman välilehden. Tarkemmin katsottuna ne löytyy tosta ylhäällä olevan kuvan alapuolelta. Kiitämme runsaasta palautteestanne ja mielellämme luemme niitä lisääkin, joten kaikenlaiset kysymykset, risut ja ruusut tuikatkaa joko kommentti -osioon tai parisuhdebodausta@gmail.com osoitteeseen.

Meiltä on toivottu esim. ravintoon liittyvää päivitystä, joten ajattelin raapustella teille nyt sellaisen. Mulla on oikeastaan kaksi eri näkökulmaa tähän asiaan. Tai siis lähinnä tapaa, joilla toimin. Ensimmäinen liittyy offseasonilla ja toinen dieetillä olemiseen.

Tämän hetken kondista

Keskitytään tässä postauksessa tapoihini toimia offseasonilla

Kun siirryin viime vuoden kisojen jälkeen offseasonille, päätettiin valmentajani Jarin kanssa että hoidan itse offin ruokavalion. Jari antoi toki suuntaa ja muutamia ehtoja hommalle. Ruokavalion tulisi olla järkevä, kaloreita pitäisi lisätä pikkuhiljaa (ns. reverse dieting) ja käyttäisin suunnilleen samaa runkoa kuin ennenkin. Lähdinkin hiljalleen nostamaan kaloreita hiilarin avulla, proteiinin ja rasvan saannin pysyessä vakiona.

Mulla on offilla muutamia tapoja, mitkä ehkä sotivat joidenkin mielipiteitä vastaan:

Punnitsen offilla kaikki muut ateriat paitsi lounaan. En usko kehitykseni olevan tästä kiinni vaan syön työkavereiden kanssa lounaan millon missäkin lounasravintolassa päivällä. Pyrin kuitenkin etsimään sellaisen paikan, mistä saa mielellään muutamaa eri lihaa, riisiä/perunoita ja salaatteja. Leipää syön myös usein tällä aterialla. En pidä juuri pullasta/leivoksista, mutta Panchon hampurilaiset ovat suurta herkkuani eli syön offilla näitä jonkun verran. Maksimissaan muutaman kerran kuussa kuitenkin eli aika maltillisesti. Pyrin aina syömään tälläisen "cheat aterian" muun ruokavaliossa olevien ruokien lisäksi. Ja sillon kun cheatataan niin cheatataan sitten kunnolla!! Jäätelö on myös lähellä sydäntäni ja lämpimillä keleillä varsinkin tätä uppoo ihan kiitettävästi. Hieno muuten miettiä ja kirjoitella näistä herkuista, kun on 13 viikkoa jäljellä kisoihin eikä yhtään vissiin nälkä?

 Maiju paisto mulle välillä myös lättyjä cheatti ateriaks. n. 200g hiilaria jo pelkästään tossa pinossa

Mun mielestä offilla pitää olla tarkka, pitää syödä puhtaasti ja muutenkin täytyy pitää jokainen osa-alue kunnossa kehittymisen maksimoimiseksi. Cheat ateriat / päivät eivät mielestäni pilaa kehitystäni, kun niitä pidetään tarpeeksi harvoin. Väkisin ei ole syötävä, mutta jos mieli tekee, mielestäni on parempi cheatata vaikka 2x /kk ja olla muu aika tarkasti ruokavaliolla. Näillä puheilla, vien aivan varmasti kisojen jälkeen avovaimoni syömään johonkin ravintolaan ja syön sen penkin alle.

Syön päivässä 6 ateriaa + reenijuomat.
Aamupala
Välipala
Lounas
Välipala
Päivällinen
Reenijuomat
Iltapala

Syön aamupalalla kaurahiutaleita, mehukeittoa ja marjoja. Proteiinit otan joko raejuustosta tai Mass wheystä / Isowheystä.

Välipala koostuu lähinnä proteiinista. Maitorahka ja piltti kulkee hyvin mukana ja saa muutaman gramman myös hiilaria.

Lounaan syön tosiaan aina töissä. Jos tulee poikkeus, mitä toki välillä tulee, että syönkin sen joko kotona tai sitten eväinä työpaikalla, niin se koostuu riisistä ja kanasta/naudan lihasta. Ihan perus ruokaa, ilman ihmeellisiä kastikkeita tai mitään muutakaan. Vihanneksia on yritetty syödä kyllä offillakin, mutta helposti ne jää vähän varjoon.

Toinen välipala koostuu Mass Wheystä ja muutamasta banaanista.

Päivällinen on mulla reeniä edeltävä ateria. En syö kiinteetä ruokaa juuri ennen reeniä, jotta ravinto ehtii imeytyä hyvin. Tää koostuu rahkasta, kaurahiutaleista, marjoista ja mehukeitosta. Kaurahiutaleita lisäämällä saa hyvin hiilareita koneeseen.

Reenin latausjuomana Mass maltoa, EAA, beta-alaniinia ja suolaa
Reenin aikana Mass maltoa, Bcaa, Glutamiinia ja suolaa
Reenin jälkeen palautusjuomana menee Mass Maltoa ja wheytä/isowheytä sekä glutamiinia ja kreatiinia.

Iltapala on sitten reenin jälkeinen ja yksi tärkeimmistä ateroista. Tää on myös viimeinen ateria ennen nukkumaan menoo. Monet puhuu ettei yötä vasten saisi hiilareita syödä, mutta mä oon tehny tän jo pitkään erilailla ja tuntuu toimivan. Kroppa saa reenin jälkeen reilusti hiilaria ja proteiinia, jotka imeytyy yön aikana ja auttaa kroppaa palautumisessa. Aamulla on myös ihan suht hyvin energiaa, jos ateria kasvaa isoks.. Ateria koostuu riisistä/pastasta, naudan lihasta/kanasta ja kasviksista.

Yhteenvetona syön siis pääosin ruokia, jotka ovat terveellisiä, saan niistä tarvittavan määrän ravintoaineita ja ne on helppo valmistaa. Käytännöllisyys on mulle tärkeää. Riisi ja kana sekasin purkkiin ja vähän maustetta niskaan - kansi kii. Offilla käytän useasti myös sokeroimatonta ketsuppia. Light tuotteita menee aika reippaasti, samoten kahvia.

Nostin kaloreita ja hiilareita pikkuhiljaa koko offin ajan. Useammat viimeiset viikot söin reenijuomineen n. 5000 kkcal (650g hh, 300-350g p, 50g r). Tähän olin myös nostanut jo hieman proteiinin määrää eli ihan noin korkeilla proteiinin määrillä en alottanut heti kisojen jälkeen.

Tähän tyyliin painoin siis viime offikauden. Nähtäväksi jää miten seuraava tulee menemään, siitä tosin olen melko varma, että periaatteet tulevat pysymään suhteellisen samana. Seuraava päivitys tuleekin koskemaan sit aikaa, jolloin oon dieetillä. Meno vähän muuttuu, mutta miten? Ensi kertaan! :)


Tilaamalla tuotteet Massin verkkokaupasta ennen klo 14 saat tuotteet lähimpään postiisi usein jo seuraavana päivänä!

Myproteiniltä ulkomailta hieman pidempi toimitusaika, mutta sieltä löytyy mitä erikoisempia tuotteita jokaiseen tarkoitukseen! Kannattaa tsekata!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti