maanantai 22. joulukuuta 2014

Kuulumisia, lomasuunnitelmia ja haaveiden toteuttamista vuonna 2015!

Alkoi se joululoma vihdoin täälläkin! Vaikka melko aktiivisesta elämästä pidänkin, niin nyt täytyy sanoa että en varmaan koskaan ole ollut niin valmis lomalle kuin nyt! Viimeiset viikot koulussa olivat melko haipakkaa ja kun vielä samalla suoritin joitakin rästiin jääneitä tenttejä niin eipä tarvinnut kamalasti miettiä että mitä tekisi iltaisin kun kaiken mahdollisen ajan käytti nenä kiinni kirjassa.Treenit ovat rullanneet melko hyvin vaikka treenikiertoni hiukan menikin sekaisin tenttiin lukemisteni vuoksi. Pyysin jopa nyt lomalle hiukan extratreeniä kun aikaakin on enemmän. Kävin Jaria moikkaamassa viime perjantaina ja puhetta oli tuplatreeneistä loman ajaksi sekä pienestä hiilihydraattien nostosta Tapaninpäivästä lähtien. Treenataankin nyt lomalla miehen kanssa kaksin ja tarkoitus olisi kuvalla enemmänkin materiaalia näistä treeneistä tänne blogin puolelle. Saa nähdä meneekö ihan kinaamiseksi, vai saadaanko jotakin järkevääkin kuvattua, heh! ;)


Lippis syvällä päässä niin irvistykset ei näy! ;)

Jouluaattona Joonaksella on vapaasyönti, joten silloin itsekin ajattelin ottaa rennosti syömisten kanssa vaikka muuten pääasiassa ruokavaliotani noudatankin. 
Tämä tietysti helpottanee minun jouluvalmistelujani, kun jouluruokia syödään vaan aattona ja silloinkin perheen ja läheisten luona. Itse lupasin tehdä kyllä porkkanalaatikkoa ja aattona ajattelin keitellä riisipuuroa, mutta siinäpä se. Toisaalta helpottaa taas normirutiineihin palaamista kun joka paikka ei pursua erilaisia jouluherkkuja! :)

Sitten niistä ensi vuoden suunnitelmista, aion siis toteuttaa erään pitkäaikaisen haaveeni käymällä vihdoin ja viimein personal trainer-koulutuksen! 

Tuleva pt??

Koska näitäkin koulutuksia löytyy jos jonkinmoista kirjekurssia, etsin pitkään omia tarpeitani vastaavaa ja fysioterapian opintojani tukevaa kokonaisvaltaista ja ammatilaisten kouluttajien pitämää kurssia. Lopulta päädyin Spartan Gearin uuteen toiminnallisen harjoittelun personal trainer-koulutukseen useastakin eri syystä, ensinnäkin uskon minulla olevan huomattavasti enemmän opittavaa toiminnallisen harjoittelun puolella kuntosaliharjoitteluun verraten ja toisekseen selatessani kouluttajien nimi- ja meriittilistaa lävitse, koin että tällä kurssilla on varmasti hurjan paljon annettavaa minulle. Minulla on myös erittäin hyviä kokemuksia aiemmin suorittamistani Spartan Gearin viikonloppukursseista, joten en usko "ostavani sikaa säkissä". :)

Ja siis vaikka tämän koulutuksen haluankin käydä, en kuitenkaan aio päätyökseni valmentaa mutta uskon koulutuksen olevan oiva lisä tulevaan ammattiini fysioterapeuttina ja sen ohella mielelläni auttaisin muutamia kuntoilijoita (ei siis missään nimessä kilpailijoita) tai painonpudottajia projekteissaan eteenpäin. Saamme tälläkin hetkellä melko usein blogin sähköpostiin kyselyjä ravinto- sekä kuntosaliohjelmista, mutta itse ainakin koen tarvitsevani vielä lisäkoulutusta aiheen tiimoilta ennen varsinaisten asiakkaiden terveyden ottamista vastuulleni.

(c) Spartan Gear 2014

Tässä hieman faktaa tulevasta Spartan Gearin Toiminnallisen harjoittelun pt-koulutuksesta (lainattu Spartan Gearin nettisivuita):
Seitsemän viikonlopun aikana saat toiminnalliseen harjoitteluun erikoistuneen rautaisen ammattitaidon. Kurssin läpäistyäsi sinulla on Spartanin myöntämä, korkeasti arvostettu tunnustus osaamisestasi.
Kansainvälisiltä ja osaavilta kouluttajiltamme opit käytännössä tehokkaimmiksi todetut harjoitusmuodot. Fysiologisen, harjoitusteknisen ja ravitsemuksellisen tietotaidon lisäksi perehdytämme osallistujat myös Personal Trainerilta vaadittavaan myynti- ja markkinointiosaamiseen.
Koulutuksemme ovat avoimia kaikille treenaamiseen intohimoisesti suhtautuville liikkujille. Paikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, sillä kurssille valitaan hakijoiden joukosta 20 henkilöä. Personal Trainer-kokemus tai aikaisempi toiminta liikunta-alan ammattilaisena katsotaan eduksi hakuvaiheessa. 
Spartan Gear -kouluttajat ovat fitness-, kuntoilu ja kamppailualan asiantuntijoita sekä toiminnallisen harjoittelun kotimaisia edelläkävijöitä.

(c) Spartan Gear 2013

Kurssi pitää sisällään ainakin nämä osuudet:

 • Toiminnallinen harjoittelu
 • Kahvakuulaharjoittelu
 • Bodyweight Training (kehonpainoharjoittelu)
 • Liikkuvuusharjoittelu
 • Venyttely ja mobbaus
 • Foamrollerin käyttö
 • Trigger- ja lihaskalvo-käsittely
 • Voimanosto
 • Henkinen valmennus ja asiakkaan motivoiminen
 • Treenaajan fysiologia ja anatomia
 • Teoriatietoutta ryhdistä, liikkumisesta sekä lihastasapainosta
 • Ravitsemuksen teoria ja käytäntö
 • Asiakkaan tarpeiden ja lähtötason kartoitus
 • Koeasiakkaan valmentaminen
 • Personal Trainer-palvelujen markkinoiminen ja yrittäjänä toimiminen
Toiminnallisen harjoittelun Personal Trainer-kurssi järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin.

Mikäli kiinnostus heräsi ja haluat kanssani kurssille mukaan, laita minulle sähköpostia osoitteeseen parisuhdebodausta@gmail.com otsikolla "Spartan Gear pt-koulutus". Paikkoja on kuitenkin enää 7 vapaana joten mikäli mielit mukaan, niin toimithan nopeasti! :)

Nyt taidan kääriä viimeiset joululahjat pakettin ja mennä nukkumaan, suunnittelin meneväni huomenna pitkästä aikaa aamulenkille! :)

-Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti