sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tampereen karsinnat kisaajan sekä huoltajan silmin

Hei!

Nyt on Maijun ekat body fitness-kisat kisattu ja tuloksena 5.sija Tampereen karsintojen -163cm pituusluokassa. Matka jatkuu siis kohti SM-kisoja, jotka järjestetään Lahdessa Fitness Expossa lokakuun 12. päivä. Joonas huolsi Maijun bäkkärille asti, josta homman otti haltuun Fitfarmin huoltotiimi.

Kuva: Bodylehti

Kilpailut kisaajan silmin;
Viimeistelyviikko aloitettiin jo maanataina hiilaritankkauksella kuten edellisessä postauksessa kirjoittelinkin. Muuten viikko poikkesikin aiemmista viimeistelyistäni niin hiilarin määrän (enemmän) kuin sen suhteen, että en koulun vuoksi saanut pidettyä juurikaan lomaa ennen kisoja. Vielä keskiviikkona kävin tekemässä hermoanatomian tentin joka omaksi yllätyksekseni meni jopa läpi! Ajatus kuitenkin oli jo melko vahvasti lauantain kisassa heti maanantaista saakka ja se varmasti näkyi, pahoittelut siitä koulukavereille! :)

Torstaina kävin jumppailemassa viimeistä kertaa olkapäitä ennen kisoja ja samalla poseerattiin bikinissä kisaavan Linda Elon kanssa ja ensimmäistä kertaa aloin itseni mielestä näyttämään vähäsen body fitness-kisaajalle. :) 

Body fitness ja bikini poseeraamassa.

Perjantaina aamulla ennen Joonaksen töitä levitettiin ensimmäinen värikerros jota jäin sitten kotiin itsekseni kuivattelemaan. Samalla pakkailin kiaakamoja ja kirjoittelin aikatauluja ja checklistiä bäkkärikamoista valmiiksi. Puolilta päivin vietin myös pientä hemmotteluhetkeä kun Janina Lumous Lumottu Kauneus-kauneushoitolasta teki ranskalaisen geelauksen varpaankynsiini. Olen itse todella huono tekemään kynsilleni yhtikäs mitään ja kun en rakennekynsiäkään voi työni vuoksi pitää, niin varpaankynnet sitten saavat pientä extraa sormen kynsien kohdalla tyytyessäni ruokakaupan irtokynsiin, jotka saan nopeasti kisan jälkeen napsittua pois (jotka Joonas-parka joutui itseasiassa liimaamaan kun en itse siinäkään onnistunut). 

Ennen ja jälkeen geelauksen. :)

Geelauksen jälkeen levitettiin seuraava värikerros ja join viimeiset vedet ennen juomattomuuden alkua. Olin onneksi aamulla jo sen verran aikaisin jalkeilla että olin saanut juotua melko hyvän määrän vettä ilman kiirettä ja mielestäni vedettömyys ei oikeastaan edes häirinnyt kuin ainoastaan omega3:sia ja c-vitamiineja nieleskellessä. :) 

Kuva: Bodylehti

Värin kuivattelun jälkeen lähdimme Joonaksen kanssa Ilvekseen rekisteröitymään ja sieltä vielä väritsekkiin Fitfarmin toimistolle. Kyllä oli mukavaa kun oli kotikisat kyseessä! Ilta menikin sitten kuivatusviiniä juodessa ja levätessä kotosalla.

Kisa-aamuna vedettiin ensimmäinen kerros JanTanaa pintaan ja Joonas heitti minut Umpulle Primeen laitettavaksi. Moni olikin aiemmin kysellyt, että millaista tukkaa ja meikkiä olin ajatellut kisoihin laittaa ja vastaus on minulla ollut joka kerta sama: "en tiedä, Umppu hoitaa" :) Ja niinhän se hoitikin! Tukka ja meikki oli mielestäni täydellinen ja paljon parempi kuin olisin itse osannut edes ajatella. Suurkiitokset siis Primen suunnille siitä!


Pynttäytymisen jälkeen ehdin hetkeksi vielä kotiin ja sitten olikin aika lähteä Tampere talolle. Tässä vaiheessa pienoinen jännitys kouraisi kyllä vatsanpohjaa mutta onneksi bäkkärille saavuttuani ja makuulle päästyäni olo rauhoittui. Kuuntelin musiikkia ja odottelin vuoroani rauhassa. 

Mikäs tässä makoillessa..

Puoli tuntia ennen lavalle menoa aloin pumppailemaan ja Fitfarmin huoltotiimi piti minusta todella hyvää huolta. Kiilto levittyi ja bikinit liimaantuivat lähes itsestään ja oikeastaan ainoa mitä minun piti itse tehdä, oli kävellä lavan takatilaan odottamaan vuoroani. Aika kului todella nopeasti ja yhtäkkiä seisoinkin jo lavalla 16 muun upean tytön kanssa! Eliminaatiossa jännitin aivan älyttömän paljon ja se näkyi ainakin poseerauksissani. Onneksi ei kuitenkaan kilpailusta tippumisen verran, joten pääsin eliminaatiosta jatkoon. Suureksi yllätyksekseni olin myös ensimmäisessä vertailussa ja aivan superonnellinen! 

Onnellinen tyttö bäkkärillä.

Jännittyneenä odottelin finalistien numeroiden ympyröintiä listasta ja lopulta kun omakin numero ympyröitiin olin aivan onneni kukkuloilla! Minä, pieni bikinikisaaja, olin selvittänyt tieni mielestäni todella kovatasoisessa porukassa finaalisijoille saakka! Korut paikalleen ja nopea t-kävelyharjoitus ennen lavalle menoa. Tein t-kävelyni porukan viimeisenä ja nautin kyllä joka hetkestä! Vaihto body fitnessiin oli ehdottomasti yksi parhaita päätöksiäni, olkoonkin että kunto nyt ei ollut kovinkaan kummoinen ja poseerauksissakin on paljon parannettavaa mutta asennot tuntuvat huomattavasti luontevimmille kuin bikinin olivat koskaan tuntuneet. 

Kuvat: Pakkotoisto.com

Kisan jälkeen lähdin tapaamaan Joonasta ja muita ihania läheisiäni jotka olivat tulleet ihan paikan päälle minua katsomaan. Nopeat kuulumisten vaihdot ja halaukset ja olikin aika lähteä syömään! Olin sen verran uupunut ja häkeltynyt päivän tapahtumista että lopulta vain suljin puhelimeni ja suuntasimme kaksistaan Joonaksen kanssa American Dineriin hampurilaisille. Loppuillan vietimmekin vain kotosalla leffojen ja Ben & Jerry'sin hyvänmakuisesaa seurassa. 

Nam! 

Kisa sekä erityisesti tuleva SM-kisa mietitytti kuitenkin takaraivossa koko illan ja tänään keskusteltuani Jarin kanssa sovimme sotasuunnitelman (ja hyvin hyvin askeetisen ruokavalion) seuraavalle kolmelle viikolle. Tarkoitus on nyt saada nämä loputkin rasvat pois, sillä itse en tähän kisakuntoon ollut (ainakaan kuvien perusteella) kovinkaan tyytyväinen vaikka se viidennen sijan minulle toikin. Muutenkin tuntuu että tämä dieetti on ollut edellistä vaikeampi nimenomaan henkisesti. Tosin tällä kisadieetillä on tosin ollut eräs erittäin suuri positiivinen ero edelliseen, nimittäin ystävien ja läheisten uskomaton tuki! 

Erityisesti Joonas on tehnyt diettaamisestani enemmän kuin helppoa ja potkinut minua treeneissäkin eteenpäin kun oma motivaatio on ollut väsymyksen takia koetuksella sekä jaksanut aina kuunnella valittamistani (jota on varmasti riittänyt) ja ymmärtänyt. Aina. <3 tämän lisäksi hän hoiti huoltajan hommat täydellisesti ja sai minut pysymään myös hyvin rauhallisena, mikä on lähes uskomaton saavutus. :) Todella toivon että osaan olla edes puoliksi yhtä suuri apu ja tuki hänen dieetillään sitten talvella. 
Kiitos rakas kaikesta! Ja koita jaksaa vielä pari viikkoa. :)


<3

Tämän lisäksi minulla on kourallinen lajin parissa pyöriviä minulle erittäin tärkeitä ystäviä joiden kanssa on helppo jakaa dieettifiiliksiä. Kiitos myös heille. You know who you are. 

Ja tietenkin suuri kiitos myös valmentajilleni Jari "Bull" Mentulalle sekä Harri "Foppa" Forsbergille ja koko Team Fitfarmille, sillä ilman teitä en tosiaan olisi menossa nyt body fitnessin SM-kisaan. 

Suurkiitos myös sponsoreilleni Better Bodiesille, Spartan Gearille sekä Zero Point Compressionille tukemisestani!

Kuvat: Pakkotoisto.com

Huoltajan silmin;
Jees, meikäläinen yritti hoitaa parhaansa mukaan Maijun värit ja muut tarpeet kondikseen ennen bäkkärille menoa. Aloteltiin värien laitto perjantaina aamulla. Pieni peikko rupes huuteleen pään sisällä ku kuivumisen jälkeen katottiin, et on ihan hirvee ja raidallinen. Ei muutaku kauppaan hakeen uudet pensselit, koska enhän mä uskonu, että kunnon pensselillä semmosta jälkee saan aikaseks? :D

Uusien pensseleiden avulla vedin toisen kerroksen päivällä ja väri tasottu tosi hyvin. Vielä oli kuitenki vähän raidallinen ja jäi aika vaaleeks. Käytiin näyttämässä väriä Fitfarmin toimistolla Bullille, Papalle ja Sadulle ja jatko oli selvä - kisa-aamuna 2 kerrosta Jan Tanaa ja sitte lavalle.

Kun rekisteröimiset ja väritsekit oli hoidettu, illalla tuli komento, että pitäs kynnet laittaa. No eihän siinä, pienten naurun purskahdusten saattelemalla rupesin laittaan ekaa kertaa elämässä kynsiä. En mä yhtään kyllä tienny mitä mä tein, mut laitettiin jotku oikeen kynnen näköset kappaleet sormiin kiinni. Hyvät niistä kuulemma tuli.

Sitte nukkumaan ja aamulla seiskaks hereille. Oli uuden värikerroksen aika. Vedettiin tosiaan Jan Tanaa kaks kerrosta ennen ku Maijulla oli tukan ja meikin laitto. En ymmärrä miksen mä kelvannu niidenki laittajaks? Annettiin värin kuivua ja onneksemme huomattiin, et väri tasottu ja tummu tosi hyvin.

Toimin myös autokuskina, joten heitin ja hain kisaajaamme sieltä täältä ja pyrin tekemään hänelle kaiken mahdollisimman helpoksi. Autoin pakkaamisessa ja tarkistettiin yhdessä, et kaikki kamat on mukana. Sit lähettiin kisapaikalle ja jätin tän aivan älyttömän kauniin kisaajan ulko-ovelle. Suutelin, halasin ja toivotin onnea.

Katsomosta oli tosi kiva huomata, kuinka onnistunut väri oli ja Maijun look yleensäkkin. En oo koskaan jännittänyt edes omia kisoja, mutta nyt ku istuin katsomossa ja odotin finalistien kuuluttelua lavalle tietämättä pääsikö hän sinne, ni voin rehellisesti sanoa että jännitin niin paljon etten pystyny kunnolla puhuun, oli vaikea ottaa kuvia enkä malttanu millään pysyä paikallani. Ja se fiilis, kun Maiju kuulutettiin T-kävelyyn. Se oli jotain niin huikeeta. Huoltajan, katsojan ja avomiehen näkökulmasta Maiju hoiti tonttinsa erinomaisesti ja olen erittäin ylpeä hänen suorituksestaan.

Uskallankin jo luvata, että saan huoltaa hänet myös SM kisoihin. ;)


5 kommenttia:

 1. ONNEA!!!!!!!! En kestä!!!!!!!! En tiä mistä alottaisin mitä kommentoisin ekaks.. Maiju: ONNEE, UPEETA, IHANAA, LOISTAVAA!!! Oot täydellinen body-kisaaja. Huhhuh! Toi sun kroppa, en vaan pääse siitä yli! Joo ehkä vois olla viä inasen tiiviimpi niin loistaisit kärkisijoilla (mihin kuulutkin!) mutta toi on niin uskomaton. Katoin viime vkl kuvat Jykylän karsinnoista ja nyt Tampereen.. Sekä bodyt että bikinit. Kaikki pituusluokat. Ja toi SUN KROPPA on se mihin oon nyt jumiutunu ja päässä pieni ääni sanoo "tahtoo Maijun kropan" :D Ja toi sun kisalookki on niin upee.. Susta huokuu se onnellisuus, tyytyväisyys, hyvä olo.. Aiettä. Ja Joonas: En kestä. Oot niin super ihana Maijulle. Oon ihan tippa linssissä täällä ku luin ton sun huoltajan näkökulmasta tekstin.......... Ootte ihan superihania, kertokaa joskus missä ootte tavannu ja miten!! <3 Pus teille ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua mikä kohteliaisuus! Kiitos kaunis! Ja lookista saan kiittää vain ja ainoastaan Ulla-Riitta "Umppu" Koskista ja Primeä, se oli täysin hänen ansiotaan. Ja kropan pitäisi olla todella paljon kireämpi, mutta valitettavasti nyt mentiin tällä kunnolla nämä karsinnat. Toivottavasti sitten NFE:ssä huomattavasti kireämpänä. :) Ja samaa mieltä sun kanssa, Joonas on aivan ihana ja hoiti uskomattoman hyvin huoltajan hommansa ja olen siitä todella kiitollinen. :) Ja arvaa missä ollaan tavattu? No salilla tietenkin, heh! ;)

   Poista
  2. Kiitos hirveesti! Ja niinkun Maiju jo totesikin niin tosiaan salilla ollaan tavattu, ylläri ylläri.. :)

   Poista
 2. Sä olet Maiju niin uskomattoman kaunis! Ja selkeesti oikean lajin parissa, body fitness on just eikä melkeen sun juttu :) ihanan luonnollinen ja säteilevä lavalla, näkyy kuinka nautit siellä olostas! ONNEA! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Vaikka tosiaan tolla pakkelikerroksella luulen että ihan kuka tahansa näyttää suhteellisen hyvälle, heh! ;) Ja itse viihdyin kyllä bf lavalla paljon paremmin kuin bikini, ja se varmasti näkyi. Kitos vielä! :)

   Poista